Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o.

DUBAI

Dubai - United Arab Emirates
već od 1,306 KM
  • Daleka putovanja


OPIS

Dobrodošli u spektakularni Dubai!

I upravo je spektakularan, možda i najbolji opis ovog grada. Dubai danas i predstavlja, turistički ali i poslovni centar regiona i svijeta.

Koristeći prednosti svoje pozicije i povezujući Europu i Daleki Istok, kao i pogodnostima koje pruža za poslovanje, Dubai se nametnuo kao jedan od najvažnijh poslovnih centara svijeta. Ali grad je ujedno i jedna od najposjećenijih turističkih destinacija. Sa sjajnim shopping centrima, nevjerovatnim luksuzom, fantastičnim hotelima, spektakularnim građevinama, prelijepim plažama, kulturnim i sportskim centrima i dešavanjima i sve to smješteno u srcu pustinje, Dubai zaista nudi svojim posjetiteljima jedinstveno i nezaboravno iskustvo! Pet je ključnih sastojaka na čemu se zasniva ponuda grada: sunce, shopping, more, sport, sigurnost!

Grad predstavlja nevjerovatan spoj različitosti, spokojnost pustinje i užurbani ritam metropole, tradicionalni marketi stoje neposredno uz najmodernije shopping centre svijeta, sve pogodnosti modernog života su u harmoniji sa tradicionalnim vrijednostima arapske kulture, i još mnogo više.


RASPORED

1. dan – LET NA RELACIJI SARAJEVO – DUBAI
Sastanak putnika na aerodromu dva sata prije leta (Let u 17:10 ili 17:25 u zavisnosti od odabranog dana za putovanje) Dolazak u Dubai te nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, transfer do hotela i smještaj. Noćenje.

2. dan – 4. dan/6. dan/8. dan
Usluga u hotelu na bazi noćenja sa doručkom. Tokom boravka u Dubaiu mogućnost organizovanja fakultativnih izleta (uz doplatu u agenciji):
“DUBAI CITY TOUR” – Na ovom cjelodnevnom izletu ćete uz pratnju licenciranog lokalnog vodiča na našem jeziku imati priliku posjetiti novi dio Dubaija. Razgled počinje od luksuznog hotela Burj Al Arab, jednini hotel svijeta sa 7* gdje ćete imati priliku za fotografisanje. Zatim se odlazi do kompleksa Jumeirah Madinat ili još poznatiji kao Arapska Venecija. Kratka pauza. Razgled se nastavlja odlaskom do najvećeg arhipelaga izgrađenog ljudskom rukom u obliku palme na čijim su krakovima private luksuzne vile sa privatnim plažama. Dolazak do hotela Atlantis prepoznatljivog izgleda po diznijevom kraljevskom palatom. Na kraju izleta prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa (nije uključen ulazak na vidikovac), najveći tržni centar na svijetu Dubai mall i igrajuće fontane koje oduzimaju dah.
DHOW CRUISE – Što može biti čarobnije od večere na palubi broda (Dhow) dok na mjesečini tiho plovi Dubai Creek-om. Uz večeru I krstarenje prigodan folklorni program.
PUSTINJSKI SAFARI džipovima – pun zabave, avanture i uzbuđenja. Uz specijalizovane vozače – vodiče, vožnja po veličanstvenim crvenim dinama, jedinstvenim na svijetu. Zaustavljamo se na najvišoj dini kako bismo se osvježili te fotografisali uz prekrasni zalazak sunca. Nastavljamo prema tradicionalnom beduinskom kampu u srcu pustinje gdje se odmaramo pod šatorom. Ovdje ćete imati mogućnost jahanja kamila, pušenja nargile i ukrašavanja ruku henom. Dok Vi odmarate služi Vam se ukusna večera uz roštilj i brojne delicije, a za zabavu pod zvijezdama pobrinut će se trbušna plesačica uz zvuke arapske muzike… Uživat ćete!
ABU DHABI- Uz vodstvo na našem jeziku otkrijete čudesni Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, dragulj Arabije, 2 sata udaljen od Dubaija,.. Razgledavanje znamenitosti kao Al Husa tvrđave, originalna kuća vladara, petroleum izložba koja sadrži audio i vizuelnu prezentaciju razvoja grada. Posjetit ćemo I Al Zayed džamije te Jebel Ali luke, najveća luka na svijetu koju je čovjek ikada napravio. “Manhatthan” Bliskog Istoga će Vas očarati!!! Povratak u Dubai.

5. dan / 6. dan/ 8. dan – LET NA RELACIJI DUBAI – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela. Transfer do aerodroma u Dubai-u… Let Dubai-Sarajevo u 8:55 ili 12:55 u zavisnosti od odabranog datuma putovanja.

*Cijene su izražene u KM i ponuda vrijedi za novembar i decembar (do 25.12.2017.)

 

Aranžman obuhvata:
• Povratna avio karta na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo sa FLY DUBAI (Polasci iz Sarajeva / Povratak iz Dubaia ponedjeljkom, srijedom i petkom)
• Sve aerodromske takse
• Transfer aerodrom-hotel-aerodrom
• Hotelski smještaj u odabranom hotelu i broju noćenja na bazi usluge sa doručkom
• Asistencija na aerodromu u Dubaiu

 

Aranžman ne obuhvata:
• Turistička viza (potrebna jasno skenirana prva stranica pasoša; datum važenja pasoša minimum 6 meseci od planiranog datuma povratka; rok za izdavanje vize je 3 radna dana; putnici sa pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobitivizu) 180 KM
• Boravišna taksa koja se plaća lično na recepciji hotela 3$ – 5$ soba/noć u zavisonsti od kategorizacije hotela
• Obavezno putničko-zdravstveno osiguranje 2KM/dan
• Fakultativne izlete
• Napojnice
• Lični troškovi

 

-Potrebna dokumenacija:
* Biometrijski pasoš

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.