Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o.

ISTANBUL

Istanbul, Turkey
već od 499
  • Prvomajska putovanja


OPIS

Doživite čari orijenta u gradu na dva kontinenta. Najljepše džamije Islama, sultanske palače, najveći svjetski bazari, turska kupatila, brojno cvijeće i parkovi, odlična hrana, noćni život bez premca samo su dio ponude Istanbula. Otkrijte zašto se Istanbulu svi rado vraćaju.


RASPORED

ISTANBUL – BURSA – AYVALIK – IZMIR – TROYA – EDIRNE – SOFIA
9 dana: 3 BB + 3 HB

 

1. DAN 24.04.2018. UTORAK
Polazak iz Sarajeva u 08:00 sati – zaustavljanja u Zenici i Tuzli (putnici). Granični prijelaz Rača. Ulazak u Srbiju.

2. DAN 25.04.2018. SRIJEDA
Noćna vožnja kroz slikovite predjele Srbije (prolazak kroz Beograd, Niš, Pirot), u jutarnjim satima ulazak u Bugarsku – posjeta Sofiji (crkva Sv. Aleksandar Nevski, zgrade Vlade i Parlamenta Bugarske, Serdica, Banja-baši džamija). Vožnja kroz Bugarsku (Plovdiv, Svilengrad). Ulazak u Tursku u prijepodnevnim satima – dolazak u Istanbul oko podneva. Smještaj u hotel 3* na Aksarayu u blizini Kapali čaršije. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN 26.04.2018. ČETVRTAK
Doručak. Fakultativno: vožnja autobusom do Kabataşa – 1,5 satno krstarenje Bosforom (ispod dva velika mosta: Boğaziçi Köprüsü i Fatih Sultan Mehmet Köprüsü). Fakultativno: odlazak na vidikovac i izletište Ҫamlica u azijskom dijelu Istanbula sa prelijepim parkovima i restoranima odakle ćete uživati u prelijepom okruženju i panorami Istanbula. Fakultativno: posjeta Miniatürk muzeju na otvorenom sa 122 minijature najznačajnijih kulturnih i historijskih objekata te građevina iz različitih perioda Turske… Gratis posjeta drugoj najposjećenijoj džamiji u Turskoj – Eyüp Sultan Camii … vožnja žičarom (doplata na licu mjesta) i kraća posjeta cafeu Pierre Lotti, koji se nalazi iznad samog Haliҫa (Zlatnog roga)… Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN 27.04.2018. PETAK
Doručak. Check out iz hotela u 9 h. Polazak za Bursu. Putovanje od Istanbula do Burse. Gratis obilazak Burse, „zelene Burse“, grada evlija, iskender-kebaba i kestane şekeri, grada na kojem se završavao čuveni „put svile“ – prvi glavni grad osmanlijskog carstva (Turbeta osnivača Osmanlijskog carstva: Osman-Gazi i Orhan-Gazi,Ulu-džamija, Koza han, Uzun čaršija).
Prilika za shopping. Smještaj u hotel 3*. Noćenje
5. DAN 28.04.2018. SUBOTA
Doručak. Check out iz hotela u 9 h. Polazak za Sarimsakli. Dolazak i smještaj u hotel 3+*.
Fakultativno: obilazak grada Ayvalika, uz shopping – predvečer, odlazak na izletište i vidikovac Şeytan-sofrasi… mjesto odakle ćete moći vidjeti najljepšu panoramu zaljeva Ayvalika nasuprot grčkog ostrva Lesbos, uz jedinstven i prekrasan prizor zalaska Sunca… Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
6. DAN 29.04.2018. NEDJELJA
Doručak. Fakultativno: cjelodnevni izlet sa shoppingom u Izmir, treći grad po veličini u Turskoj. Obilazak Konaka sa najpoznatijom znamenitošći Izmira – sahat-kula sultana Abdulhamida II, uz shopping u najpoznatijem bazaru na otvorenom – Kemeraltı bazar. U Izmiru postoje tipični bazari koji nude ručno obrađene tepihe, nakit i atraktivne artikle po povoljnim cijenama. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

7. DAN 30.04.2018. PONEDJELJAK
Doručak. U blizini ljetovališta Sarimsakli nalaze se 22 atraktivna otoka u zaljevu Ayvalika. Fakultativno: cjelodnevno krstarenje brodom između otoka zaljeva Ayvalik sa tri pauze za osvježenje u moru (eventualno kupanje). Ručak na brodu. Obilazak historijskog (polu)ostrva Cunda–Alibey. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. DAN 01.05.2018. UTORAK
Doručak. Check out iz hotela u 9 h. Fakultativno: posjeta povijesnoj Troyi, gdje se mogu vidjeti ostaci i iskopine legendarnog grada-države koji je uništen u čuvenom ratu između Sparte i Troye (opisan u Ilijadi) – trojanski konj (korišten u filmu Troya iz 2004. godine). Nastavak putovanja prema Ҫanakkale (trajekt) uz Gratis: posjeta spomeniku bitka na Galipolju (Tarihe Saygı Anıtı u Eceabatu). Nastavak putovanja i dolazak u Edirne. Gratis: 2,5-satna posjeta Edirne – drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), Taslihanom, spomenicima sultanu Mehmetu el-Fatihu i mimaru Sinanu, Eski džamijom i karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirne prema BiH uz kraća zadržavanja grupe radi odmora.

9. DAN 02.05.2018. SRIJEDA
Noćna vožnja kroz Bugarsku i Srbiju sa kraćim pauzama. Dolazak u BiH u poslijepodnevnim satima.

Kraj programa.

FIRST MINUTE CIJENA do 30.03.2018.: 499,00 KM
REGULARNA CIJENA: 529,00 KM

Minimalan broj prijavljenih putnika za ovo putovanje je 40.

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
– prijevoz modernim turističkim autobusom (TV-video, audio, WC, caffe-bar, klima-uređaj),
– smještaj u hotelima u Istanbulu sa 3* (2 noćenja) i Bursi 3* (1 noćenje) na bazi BB, te smještaj u hotelu sa 3+* (3 noćenja) u turističkom mjestu Sarimsakli na bazi HB (doručak I večera),
– pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja,
– Gratis posjete: obilazak Sofije, Burse i Edirne…

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA :
– putničko zdravstveno osiguranje – 16,00 KM / putniku,
– fakultativni izleti
– doplata za 1/1 sobu 250 KM
– djeca do 11 godina 30% popusta

 

FAKULTATIVNI IZLETI:
– Aya Sofija: 20 €
– Topkapi sarayi: 15 € (samo Selamlik)
– Krstarenje Bosforom: 15 €
– Dolmabahce: 15 € (samo Selamlik)
– Vidikovac Ҫamlica, Miniatürk i Eyüp Sultan Camii: 25 € (u paketu)
– Izlet u Izmir: 25 €
– Sarimsakli – Krstarenje 25 €
– Posjeta Ayvaliku i Şeytan-sofrasi: 10 €
– Posjeta Troyi: 15 €

POTREBNA DOKUMENTACIJA:
Prijavni list i biometrijski pasoš sa rokom važenja od 150 dana od dana polaska na putovanje.

ZA OVO PUTOVANJE VRIJEDE OPĆI USLOVI PUTOVANJA ZA TURISTIČKE ARANŽMANE “BABIĆ BISS-TOURS” d.o.o. Zenica iz 2008. godine, a koji su usklađeni sa UTABiH standardima.

 

INFORMACIJE

Biss-tours Zenica: 032 / 245 451; 032/ 245 757
Biss-tours Sarajevo: 033 / 236 620; 033 / 271 281
www.biss-tours.ba
agencijazenica@biss-tours.ba, agencijasarajevo@biss-tours.ba,
FB: Travel agency Biss Tours