Objavljeno: 14.03.2014 10:46 | Pročitaj više...

SPECIJALNA PONUDA / DIREKTAN CHARTER LET IZ MOSTARA / SARAJEVA
PRIMAVERA NA SICILIJI!!!
18.04. – 22.04.2014 (5 dana – 4 noćenja)
KATANIA – TAORMINA – SIRAKUZA – PALERMO – ETNA

Objavljeno: 14.03.2014 10:34 | Pročitaj više...

Toskana (tal. Toscana) je regija u središnjoj Italiji. Graniči s regijama Lacio (na jugu), Umbrija (na istoku), Emilia-Romagna i Ligurija (na sjeveru), dok se zapadno od regije nalazi Tirensko more. Toskana slovi kao jedan od najljepših dijelova Italije, a ima i oko 120 zaštićenih područja prirode. Poznata turistička odredišta u Toskani su Firenca, Pisa, Lucca, Cortona, Maremma (u pokrajini Grosseto), Crete Senesi, Lunigiana, Garfagnana i Siena. Evo ukazala se prilika da upoznate prelijepu Toscanu sa nama...

Objavljeno: 14.03.2014 10:24 | Pročitaj više...

Grad svjetlosti, grad mode, francuskih revolucija, historije i kulture. Na pomen njegovog imena bilo gdje u svijetu niko ne ostaje ravnodušan. One koji su boravili u njemu vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu „Champs-Elysees“ (Jelisejska polja)... Dok oni koji još nisu osjetili njegove čari zasigurno čeznu i sanjaju o danu kada će se susresti sa najljepšim gradom na Svijetu... Period proljećnih praznika je idealna prilika za to... Iskoristite je i Vi...

Objavljeno: 14.03.2014 10:17 | Pročitaj više...

- Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Caffe, Klima)
- Smještaj: Lido di Jesolo u hotelu 3*** 2 n/d,
- Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
- GRATIS posjeta Trstu

Objavljeno: 14.03.2014 09:59 | Pročitaj više...

Jedinstvena prilika da tokom jednog putovanja obiđete tri bivše osmanske prijestonice, drevnu Smirnu (Izmir) i legendarnu Troju, da uţivate i u ljepotama Egejskog mora i specijaliettaima od maslina. Posjete palaĉama osmanskih sultana, najznamenitijim dţamijama i Aja-Sofiji. Krstarenje Bosforom i Egejskim morem, posjeta Koza hanu (Hanu svile), pogled na Istanbul i Bursu s najboljih vidikovaca, posjeta Homerovom rodnom gradu i Homeroovj Troji... Ovo putovanje prilika je i da saznate o Turskoj i njenim znamenitostima ono što vam drugi ne mogu priuštiti, da doţivite putovanje i ugođaj za pamćenje.

Objavljeno: 14.03.2014 09:45 | Pročitaj više...

Budimpešta, koju još zovu Parizom Istočne Evrope, nastala je spajanjem Budima i Obude, na desnoj obali Dunava, sa Peštom na lijevoj, istočnoj obali. To je grad umjetnosti, mode i muzike. Njene široke avenije i rijeka Dunav sa daleko poznatim mostovima upotpunjuju sliku ove prelijepe metropole.

Objavljeno: 14.03.2014 09:36 | Pročitaj više...

Bratislava, šarmantni stari grad na Dunavu, sa mnoštvom tradicionalnih barova, sofisticiranih restorana, odličnom muzikom, od dţeza do opere, dobio je današnje ime tek prije 90 godina, ali ima dugu i ponosnu historiju iz doba prije Rimljana. Bila je dom Keltima, Rimljanima, Germanima, Mađarima, Jevrejima i Slovacima, tako da Bratislava odiše raznovrsnom kulturom, arhitekturom i kuhinjom.

Objavljeno: 14.03.2014 09:25 | Pročitaj više...

Beč je vijekovima bio prijestolnica Habsburške monarhije, a sada je glavni grad bogate Austrije. Beč je grad slavnih koncertnih dvorana i vrhunskih koncerata, bogatih muzeja, opere i pozorišta, što ga uz neizostavnu kupovinu u Mariahliferstrasse čini veoma primamljivim za turiste. Beč je uređen i uredan grad, gdje je svaka fasada čista i svaki ukras na svom mjestu. Centar grada okružuje veliki kružni bulevar Ringstrasse i na njemu se nalaze brojne znamenitosti: Parlament, Gradska kuća, Burgtheatar, Universität... Hofburg je palata iz koje su moćni Habsburzi vijekovima upravljali sudbinama naroda Evrope i velikog dijela svijeta, a danas se tu nalaze muzej, kongresni centar i Predsjednička palata. Ulice Kohlmarkt, Graben i Kärtnerstrasse su glavne pješačke zone grada i vode Vas do samog centra, do Stefansplatzaa i Stefansdoma - gotičke katedrale svetog Stefana. Beč je grad brojnih kafića i lijepih restorana u kojima možete probati čuvene bečke specijalitete: Sacher torte, Wiener melange kafu, bečku šniclu…... i još mnogo toga...........

Objavljeno: 14.03.2014 09:12 | Pročitaj više...

SPECIJALNA PONUDA ZA 1. MAJ 2014
DIREKTAN LET IZ SARAJEVA SA TURKSIH AIRLINESOM

Objavljeno: 14.03.2014 08:24 | Pročitaj više...

Prag, nekada zvan gradom stotinu tornjeva, Zlatnim gradom, majkom svih gradova… Ukoliko niste imali prilike da posjetite ovaj evropski dragulj, biće dovoljno da stanete na zidine nekog od praških dvoraca i da vidite i osjetite beskrajno prostranstvo i panoramu koja će vas ostaviti bez daha.

Objavljeno: 13.03.2014 16:46 | Pročitaj više...

Turska je prostrana zemlja, leži na sjecištu Europe i Azije i predstavlja most između oba kontinenta. Očarat će Vas bogata povijest i arheološke znamenitosti te raznolikost kulturnog naslijeđa. Veličanstveno gorje Taurus okružuje najljepšu obalu Turske, poznatu kao turska rivijera čiji je biser Antalijski zaljev, zbog dugih sunčanih ljeta idealan odmorišni cilj. Očarat će Vas idilična sela, nebrojeni spomenici proteklih civilizacija, romantični zaljevi, više kilometara duge pješčane i šljunčane plaže s kristalno čistim morem. Kvalitetni turistički objekti, kulinarski užici, ugodne kupovine proizvoda od zlata, kože i tekstila, gostoljubivost i ljubaznost domaćina odgovor su na pitanje zašto je Turska jedan od najomiljenijih ciljeva za odmor.

Objavljeno: 13.03.2014 16:30 | Pročitaj više...

Talijanska je kuhinja puno više od tjestenine pripremljenje na stotine načina – to je raznovrsna mediteranska kuhinja prožeta profinjenošću i uravnoteženošću. Poznata je po izvrsnim vinima.

Objavljeno: 31.01.2014 15:07 | Pročitaj više...

Jedinstvena prilika da tokom jednog putovanja obiđete tri bivše osmanske rijestonice, drevnu Smirnu (Izmir)i legendarnu Troju, da uživate i u ljepotama Egejskog mora i specijalitetima od maslina. Posjete palačama osmanskih sultana, najznamenitijim džamijama i Aja-Sofiji. Krstarenje Bosforom i Egejskim morem, posjeta Koza hanu (Hanu svile), pogled na Istanbul i Bursu s najboljih vidikovaca, posjeta Homerovom rodnom gradu i Homerovoj Troji...