O nama
BABIĆ-BISSTOURS d.o.o. Zenica
NAZIV FIRME: društvo BABIĆ BISSTOURS d.o.o. Zenica
ADRESA: Ulica Nikole Tesla br. 4, 72000 Zenica
TEL/FAX: 00387 (0)32 246-306 i 442-920 (direkcija)
SAOBRAĆAJNA SLUŽBA: 443-700 i 443-701
EMAIL: bbabic@bih.net.ba (direkcija)
biss-tours.ba

Društvo BABIĆ BISSTOURS d.o.o. Zenica osnovano je 28. februara 1991.godine. U sklopu kompanije BABIĆ BISSTOURS d.o.o. Zenica zaposleno je preko 110 radnika, dok sopstveni vozni park čini 35 autobusa visoke turističke klase.

Djelatnosti firme su:

- prevoz putnika u domaćem i međunarodnom saobraćaju,
- prodaja nafte i naftinih derivata i auto-plina,
- prodaja rezervnih dijelova za automobile,
- prodaja turističkih aranžmana,
- prodaja avio-karata za sve destinacije u svijetu i
- hemijska čistionica

BISSTOURS ima 13 registrovanih redova vožnje:

2 reda vožnje na općinskim linijama,
1 kantonalni red vožnje,
2 federalna reda vožnje,
2 međuentitetska i
6 međunarodnih redova vožnje.

Registrovane međunarodne linije su za :

1. Švedsku (Malmo, Goteborg, Stockholm),
2. Austriju (Linz, Bregenz),
3. Hrvatsku (Slavonski Brod, Zagreba, Rijeka, Pula)

Certifikacijska kuća BUREAU VERITAS iz Pariza je za ovaj opseg djelatnosti dodijelila 15.novembra 2006. godine društvu BABIĆ BISSTOURS d.o.o. Zenica Certifikat za sistem upravljanja ISO standard 9001:2000. BABIĆ BISSTOURS d.o.o. Zenica je 2005.godine, povodom 20. marta Dana Općine Zenica, dobio Plaketu Zenice za ostvarene rezultate u oblasti turizma i saobraćaja kao i za mnogobrojna sponzorstva i pokroviteljstva u oblasti sporta.U tradicionalnoj akciji 100 NAJVEĆIH U BIH časopisa POSLOVNE NOVINE Privredne Štampe d.o.o. Sarajevo za 2008. godinu, u kojoj se pravi rang-lista velikih, srednjih i malih preduzeća po visini ukupnog prihoda nalazimo se na 117. mjestu najboljih firmi u BiH. Po osnovu ulaganja u investicije u 2008.godini nalazimo se na 11. mjestu u kategoriji srednjih preduzeća u BiH (u nabavku najsavremenijih autobusa uloženo je 2,5 miliona KM). Godine 2010. u akciji 100 NAJVEĆIH U BIH na rang listi velikih preduzeća po ukupnom prihodu firma BABIĆ BISSTOURS d.o.o. Zenica je svrstana na 98. mjestu.

U periodu od 2005. do 2010. godine broj prevezenih putnika u prosjeku je iznosio svake godine 540.000, dok je prosječan broj pređenih kilometara 3.000.000 km godišnje.Da bi se osavremenio vozni park, u 2011. godini nabavljena su još dva moderna autobusa visoke turističke klase marke SCANIA čija je godina proizvodnje 2011. Kapacitet autobusa je 67 sjedišta. Autobusi imaju visok komfor, kuhinju, dvd-opremu, tri monitora i klima–uređaje. Ovo su prvi autobusi u BiH koji imaju imaju motor EURO 5, što znači da ispunjavaju sve ekološke standarde Evrope. Ovi autobusi su angažovani na međunarodnim linijama koje ova kompanija ima od BiH prema Hrvatskoj, Austriji i Skandinaviji.

Uz prevozničku djelatnost u zemlji i inostranstvu BABIĆ BISSTOURS d.o.o. Zenica je uz turističku ponudu, svoju djelatnost proširio i na prodaju nafte i naftinih derivata te uložio značajna sredstva u izgradnju moderne benzinske pumpe BISSTOURS u centru grada Zenice, u Ulici Nikole Tesla br. 4 i u osavremenjavanje vlastite garaže i auto-parka. Trudimo se da u ovim vremenima recesije sačuvamo renome i kvalitet jer samo tako možemo da nadjačamo izuzetno jaku konkurenciju na turističkom tržištu Evrope.

Vlastiti turistički aranžmani, ekskurzije, turistička putovanja, sajmovi i organizacija vjerskog turizma učinili su da BISSTOURS postane prepoznatljiv brand u Evropi i Aziji. BISSTOURS svoju turističku ponudu temelji na organizaciji turističkih putovanja i učeničkih i studentskih ekskurzija od Španije preko srednje Evrope do Turske.

Zanimljive strane destinacije za sve generaciju su: Španija (Lloret de Mar i Barcelona), Italija (Verona,Venecija,Rim), Francuska(Pariz), Mađarska (Budimpešta, jezero Balaton), Austrija (Beč), Češka (Prag), Grčka (Solun, Paralije, Katerini, Atina), Turska (Istanbul,Izmir,Bursa, Ayvalik,region Antalije), Crnogorsko primorje i Hrvatska (Jadransko more) .

DOMAĆI TURIZAM
U sklopu turističke ponude sadržani su i programi posjeta turističkim destinacijama u BiH koji svojim sadržajima, kulturno-istorijskim spomenicima i gastronomijom privlače brojne turiste iz Evrope. Riječ je o Sarajevu, Mostaru, Tuzli, Banja Luci, Jajcu, Doboju, Neumu, Travniku, Bihaću, Visokom i drugim znamenitim gradovima. S tim u vezi aktuelni su programi za:

- rafting na Uni, Neretvi i Drini,
- posjete kraljevskim gradovima u BiH,
- posjete planinama Vlašiću, Igmanu, Jahorini,
- posjete jezerima: Prokoško jezero kod Fojnice, Plivsko jezero kod Jajca i Boračko jezero kod Konjica,
- kružna kretanja po Bosni i Hercegovini - organizacija škola u prirodi u saradnji sa osnovnim školama,
- posjeta Bosanskim piramidama u Visokom,
- posjeta Neumu i neumskom zaleđu Korisnici ovih turističkih aranžamana su učenici, strani turisti, omladina i starija populacija.

BISSTOURS Zenica je ovlašteni agent IATA (Međunarodne asocijacije avioprevoznika sa sjedištem u Ženevi) što znači da ima pravo za prodaju avio karata mnogih aviokompanija za sve destinacije u svijetu, od Amerike do Australije i od Skandinavije do Južne Afrike. Društvo BABIĆ BISSTOURS d.o.o. Zenica u 2011.godini u suorganizaciji sa Islamskom zajednicom BiH po 21-ti put organizuje vjersko putovanje hadžija u Saudijsku Arabiju gdje vjernici u svetim mjestima Medini i Mekki obavljaju sve obrede hadža, petog islamskog šarta. BISSTOURS je članica Udruženja turističkih agencija UTA BiH sa sjedištem u Sarajevu.

BABIĆ BISSTOURS d.o.o. Zenica ima mrežu turističkih agencija u Sarajevu i Zenici.

SARAJEVO
Turistička agencija Sarajevo: Morića Han, Sarači, br. 77
Tel/fax 033 236-620 i 271-281
E-mail:agencijasarajevo@biss-tours.ba

ZENICA
Turistička agencija Zenica: Bulevar Kulina bana br. 28
Tel/fax:032 245-451 i 245-757
E-mail:agencijazenica@biss-tours.ba
E-mail:ekskurzije@biss-tours.ba

ZENICA
Sektor za ekskurzije Ul.Nikole Tesla br. 4 Zenica
Tel/fax:032 442 160
E-mail:ekskurzije@biss-tours.ba
E-mail:aranzmani@biss-tours.ba

Poslovna politika obuhvatila je i proširenje opsega djelatnosti pa smo s tim u vezi u projekte uključili i vrsne stručnjake jer koristimo vrhunsku tehnologiju razvijenih zemalja. Krajem 2009. godine putem tendera kupljena je zgrada Zeninga, pored Benzinske pumpe Bisstours u Ulici Nikole Tesla br. 4 u Zenici, čija ukupna površina iznosi 2626 kvadratnih metara. Svojevremeno su obezbijeđena značajna sredstva za adaptaciju prostora u ovoj zgradi ZENINGA za otvaranje najmodernije ekološke hemijske čistionice u centralnoj Bosni u koju smo uložili 100.000 maraka: nabavljeni su najsavremeniji strojevi za čišćenje odijela, košulja, posteljine, jakni i kaputa. Kadrovi za hemijsku čistionicu bili su obuhvaćeni programom edukacije u jednoj poznatoj hemijskoj čistionici u Zagrebu. U sklopu zgrade nalazi se i preodavnica rezervnih dijelova za sve vrste automobila, te moderni auto-servis za popravku automobila i vulkanizerski servis. S obzirom na to da je Zenica i univerzitetski centar, ambiciozni planovi predviđaju da se dobar dio bivše zgrade ZENINGA preuredi u savremeni Omladinski hostel koji će omogućiti budućim stanarima – studentima da imaju vrlo prikladne uslove za smještaj i ishranu.

BISSTOURS je uvijek pronalazio način da pomogne darovitim učenicima, studentima, kulturnim radnicima i sportistima. Brojni nastupi horova i ansambala igara i pjesama BiH u Turskoj, Italiji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i Švedskoj realizovani su u saradnji i uz pomoć BISSTOURSA. Tako je i naša firma pomogla da se afirmiše talenat, znanje i vrijednosti i tradicija BiH u inostranstvu, a kulturni radnici i sportisti uvijek su ponajbolji ambasadori naše zemlje. Promovišući te kvalitete, BISSTOURS je upoznavao druge zemlje, njihove tradicije i vrijednosti i tako ujedno širio vlastita znanja i ostvarivao nove poslovne kontakte.