fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

ADVENT – AUSTRIJSKA BAJKA: KLAGENFURT – BLED – LJUBLJANA

Klagenfurt
već od 229 KM
  • Decembar
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet / Obilazak
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

KLAGENFURT – BLED – LJUBLJANA
EVROPSKA ADVENTSKA BAJKA

Putovanje od Klagenfurta do Bleda i Ljubljane predstavlja čarobnu avanturu kroz predivne predjele i gradove Centralne Evrope. Ovo putovanje spaja bogatu kulturnu baštinu, prelepe prirodne ljepote i magičnu prazničnu atmosferu, čineći ga idealnim izborom za sve one koji žele stvoriti nezaboravne uspomene tokom sezone praznika. Započinjemo u Klagenfurtu, glavnom gradu Koruške, gdje se adventski sajmovi pretvaraju u pravu bajku. Prošetajte kroz uske ulice prepune šarenih štandova, mirisa tradicionalnih specijaliteta i uživajte u toplini lampica koje osvjetljavaju grad. Ovdje ćete osjetiti duh austrijske tradicije na najljepši mogući način. Nakon toga vozimo, put prelijepe Slovenije, gdje će vas očarati Bled, biser Alpa. Smaragdno jezero okruženo planinama, sa dvorcem usred jezera, izgleda kao prizor iz bajke. Bled takođe nudi svoj šarmantni adventski sajam, na kojem možete probati slovenske delicije i šetati oko jezera, okruženi idiličnim zimskim pejzažom. Na kraju, stižemo u prijestonicu Slovenije, Ljubljanu. Grad iz snova, sa svojim slikovitim mostovima, šarenim fasadama i prijateljskim stanovništvom. Adventski duh obuhvata cijeli grad, a posebno je impresivan sajam na trgu. Ovdje ćete pronaći savršene poklone, a čarobna atmosfera će vas nagnati da se zaljubite u Ljubljanu. Ovo putovanje je više od obilaska prazničnih sajmova; to je avantura koja će vas povezati s kulturom, prirodom i duhom praznične sezone na način koji će zauvijek ostati urezan u vašem sjećanju. Klagenfurt, Bled i Ljubljana čekaju da vam pruže najljepše iskustvo adventa koje možete zamisliti. Krenite na ovu magičnu vožnju i stvorite svoju priču o čarima gradova u srcu Evrope. Idemo zajedno na putovanja koja se pamte

 

 

1.dan – 08.12., petak
Polazak u večernjim satima iz Sarajeva. Prikupljanje putnikau ostalim gradovima na ruti kretanja. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Austrije uz povremena zaustavljanja i odmore tokom puta do Klagenfurta, glavnog grada Koruške.

2.dan – 09.12., subota
Dolazak u Klagenfurt u jutarnjim satima. Nakon predaha u nekom od tržnih centara, idemo se upoznati sa jednim od najljepših gradskih jezgri u Austriji u kojem se isprepliću kultura, historija i legende. Imat ćemo priliku posjetiti Stari i Novi trg monumentalne gradske vijećnice, pozorište te vidjeti Uršulinsku crkvu i samostan, koje svjedoče o bogatoj prošlosti grada. Klagenfurt je dom čarobnog MINIMUNDUSA, te ćemo po mogućnosti fakultativno obići svijet minijatura, gdje se možete diviti svim arhitektonskim čudima širom svijeta. Poslijepodnevni check in u hotel. Ostatak dana možete iskoristiti za vlastite aktivnosti u prazničnoj atmosferi. Noćenje.

3.dan – 10.12., nedjelja
Doručak. Check out iz hotela, nakon čega krećemo prema prekrasnom Bledu, biseru Slovenije i pravu oazu za putnike željne nevjerojatne prirodne ljepote. Na površini kristalno čistog jezera, dominira srednjovjekovni dvorac Bled, koji se uzdiže na stijeni iznad vode, stvarajući sliku iz bajke. No, prava atrakcija Bleda je otočić s crkvom, na kojeg se tradicionalno dolazi gondolom poznatom kao “pletna”. Mnogi turisti tradicionalno zvone i izgovore želju dok se nalaze na otočiću, obogaćujući tako hiljadu godina staru legendu o sreći i ljubavi. Na Bledu imate slobodno vrijeme koje ćemo iskoristiti za čuvenu bledsku krempitu. Nakon toga, nastavljamo vožnju prema glavnom gradu Slovenije, Ljubljani. Dolazimo u Ljubljanu u podnevnim satima. Ovdje ćemo imati slobodno 2 sata, prije nego što nastavimo vožnju prema BiH. Dolazak u večernjim satima na odredište označava kraj našeg putovanja.

 

 

CIJENA 229 KM
TERMIN: 08–10.12.

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

– prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Klima, Radio, DVD, VCD, Caffe),
– 1 noćenje sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu, kategorizacije 3 / 4 zvijezde
– pratilac putovanja ispred agencije
– troškove pripreme i organizacije
– posjeta Bledu i Ljubljani

ARANŽMAN NE OBUVATA:

– fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike
– obavezno putničko-zdravstveno osiguranje: 6,00 KM ( 12 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
– Doplata za 1/1 sobu: 60,00 KM/dan/osoba
– Takse u hotelu 2 eur /noć
– Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)

FAKULTATIVNI IZLETI/ ODVOJENO:

– MINIMUNDUS

Potrebna dokumentacija:

Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 150 dana od dana polaska na putovanje.

 

Kalkulacija rađena na bazi 40 osoba.

U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja
najkasnije 10 dana prije polaska.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA