fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

ADVENT U BUDIMPEŠTI

Budapest
već od 65 KM
  • Decembar
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

Advent u Budimpešti je predivan i popularan praznični sajam koji se održava glavnom gradu Mađarske, Budimpešti. Ovaj festival donosi čaroliju u grad, a posjetiocima nudi raznovrsne aktivnosti i atrakcije kako bi proslavili praznični duh. Budimpeštanski adventski sajmovi su srce ovog događaja. Trgovi i ulice grada pretvaraju se u prelijepo uređene praznične pijace. Na ovim sajmovima možete pronaći različite proizvode kao što su rukotvorine, ukrasi, tradicionalna hrana, kolači, vrući napici i mnogo toga drugog. Jarmark na trgu Vorosmarty: Trg Vörösmarty je epicentar budimpeštanskog adventskog sajma. Ovdje se nalazi veliki broj štandova sa rukotvorinama i gastronomskim specijalitetima. Takođe, tu je i ogromna okićena jelka koja stvara prelijep ambijent. Božićna vožnja: Jedna od popularnih aktivnosti tokom Adventa u Budimpešti je vožnja fijakerima ili kočijama kroz gradske ulice kako biste uživali u šarenim svjetlima i dekoracijama. Ledeni ring: Na Trgu Lajos Kossuth možete uživati u klizanju na otvorenom ledenom ringu. Ovo je zabavna aktivnost za cijelu porodicu. Grad se pretvara u magično svjetlosno čudo tokom Adventa. Različite zgrade i spomenici se osvjetljavaju raznobojnim svjetlima i dobijemo magiju projektovanjem svjetlosnih instalacija. Advent u Budimpešti privlači posetioce iz cijelog svijeta i pruža priliku da dožive čaroliju prazničnog perioda u ovom prelijepom evropskom gradu. Idemo zajedno na putovanja koja se pamte.

 

 

1. dan (subota)
Polazak iz BiH u  ranim jutarnjim satima. Vožnja i prikup putnika iz Sarajeva , Visokog, Kakanja, Zenice, Maglaja, Doboja, Tuzle, Orašja…

Noćna vožnja. Pauze prema potrebi grupe…

Dolazak u Budimpeštu, prestonicu Mađarske, obilježava početak naše avanture. Odlazak do centra grada, gdje ćete započeti svoje upoznavanje s ovim prelijepim evropskim gradom. Fakultativno: Možete se pridružiti organizovanoj panoramskoj turi Budimpeštom u pratnji vodiča. Ova tura uključuje posjete raznim značajnim mjestima, kao što su Citadela na brdu Gellert, Trg Heroja, čuvena Vaci ulica, čuvena slastičarna Gerbaud i Ribarska kula. Tokom ove ture, možete saznati o bogatoj  historiji i kulturi grada. Nakon fakultativnog obilaska, bićete slobodni da istražujete grad samostalno i uživate u prazničnom ambijentu koji vlada tokom Adventa u Budimpešti. Možete istraživati adventske sajmove, probati tradicionalnu mađarsku hranu, kupiti suvenire ili jednostavno šetati prelijepim ulicama Budimpešte. Fakultativno: Za posebno nezaboravno iskustvo, možete se priključiti krstarenju Dunavom ispod čuvenih budimpeštanskih mostova, prolazeći pored impozantne zgrade Parlamenta, i niz drugih građevina koje iz ove pozicije djeluju veličanstveno i nestvarno.  Ovo krstarenje pruža jedinstvenu perspektivu grada i njegovih prelijepih mostova osvetljenih  šarenim svjetlima. Oko 22.00h povratak prema BiH .

2.dan (nedjelja)
Dolazak u ranim jutarnjim satima na odredište

 

 

TERMINI I  2-3.12
TERMIN II  9-10.12 
TERMIN III 16-17.12

Cijena aranžmana 70 KM (Sarajevo, Visoko, Kakanj)
Cijena aranžmana 65 KM (Zenica, Maglaj, Doboj)

 

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

– prevoz turističkim autobusom (Klima-uređaj, mini kuhinja, toalet, DVD/audio sistem)
– usluge pratioca  tokom cijelog putovana, organizacija putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Putničko zdravstveno osiguranje – 4,00 KM/osoba.

FAKULTATIVNI IZLETI: 

–  Panoramica Budapest  –  15€
–  Krstarenje Dunavom – 20 €
–  Paket izleta 30 €

Potrebna dokumentacija: 

– biometrijski pasoš (da vrijedi 90 dana od dana polaska na putovanje), prijavni list…

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o.  Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.