Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

ADVENT U ZAGREBU + IKEA

Zagreb
već od 139 KM
  • Novembar & advent
  • BUS
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet/Obilazak
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

 

 

Prije više od 900 godina počela je priča o Zagrebu, glavnom gradu Republike Hrvatske. Smješten pod obroncima Medvednice i uz obale rijeke Save, ovaj grad će vam zaželjeti dobrodošlicu otvorena srca i svakim novim korakom po svojim historijskim uličicama pokazati zašto ga zovu novim ‘must see’ odredištem srednje Europe. Zvuci božićnih zvončića, mirisi medenjaka, kuhanog vina… Ma dovoljno je samo da se prepustite uživanju! Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja. Zabava, dobra klopa, jedinstveni događaji, umjetnost, ali i istinski praznični ugođaj čekaju vas na ulicama Zagreba…

 

 

2 dana 1 n/d

 

1.DAN 21.12.2019.
Polazak iz Sarajeva u 04:00 ispred Zemaljskog muzeja. Nastavak vožnje i prikupljanje putnika u Visokom, Kaknju, Zenici, Žepču, Maglaju… Dolazak u Zagreb u ranim jutarnjim satima. Odlazak u shopping centar – Arena sa novootvorenim Arena park centrom (najmoderniji trgovačko-zabavni centar gdje su se smjestili– Pepco, CCI, Zara, Massimo Dutti, Zara Home, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear; H&M, C&A, Mohito, Cropp i House; no i Marc Jacobs, See by Chloe, Liu Jo, Michel Kors, Armani, Burberry, Joop!, Church’s, Cavalli, Moschino i brojni drugi koje možete pronaći  u multibrand trgovinama: XYZ, Fashion&Friends i Élysées Boutique…) Smještaj grupe u hotel. Odmor. Fakultativno obilazak Zagreba u pratnji licenciranog lokalnog vodiča (Trg bana Josipa Jelačića, Dolac, Cvjetni trg, uspinjača, Stari dio grada, kula Lotrščak, Trg sv. Marka, banski dvori, Kamenita vrata, Zagrebačka katedrala i druge znamenitosti). Slobodno vrijeme za uživanje u prazničnom ambijentu. Adventski sajam u Zagrebu je tri godine zaredom proglašen za najbolji u Evropi. Uvjerite se zašto! Noćenje.

2.DAN 22.12.2019.
Doručak i odjava iz hotela. Fakultativno Obilazak parka Maksimir koji je jedan od simbola grada Zagreba. Odlazak u ZOO vrt grada Zagreba u kojem je svoj dom našlo preko 270 vrsta životinja. Zoološki vrt ima velik broj vanjskih nastambi, ali i malih tematskih tropskih kuća, te nekoliko paviljona. Odlazak u robnu kuću IKEA. Slobodno vrijeme za shopping, razgledanje ili odmor u nekom od mnogobrojnih restorana i kafića unutar samog centra.

U poslijepodnevnim satima planiran je polazak prema BiH. Vožnja od Zagreba, preko Slavonskog Broda, Doboja, Zenice i dolazak na odredište u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana: 139 KM

 

Aranžman obuhvata:

* Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
* 1 noćenje sa doručkom u Zagrebu, I hotel 3*
* Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

 

Aranžman ne obuhvata:

* PZO 4 KM (za osobe 60-75 godina 8 KM)
* Fakultativne izlete
* Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom
• Doplata za jednokrevetnu sobu 30 KM
• Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjediša iza ili ispred 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti

-Fakultativni izlet:

*Obilazak Zagreba 10 €
*ZOO vrt 8 €
* Paket izleta 15 €

 

Potrebna dokumentacija:

*Biometrijski pasoš sa datumom važenja min 90 dana od planiranog datuma povratka sa putovanja.

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.