fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

ADVENT U ZAGREBU IZLET

Zagreb
već od 60 KM
  • Decembar
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

Grad Zagreb je domaćin najljepše uređenih prazničnih sajmova dugi niz godina, a za to u prilog idu I nagrade koje osvaja  godinama unazad. Grad Zagreb bio je prekrasno osvijetljen tokom Adventa, s hiljadama svjetala i dekoracija na ulicama, trgovima i zgradama, stvarajući čarobnu atmosferu. Advent u Zagrebu obuhvata niz prazničnih sajmova na različitim lokacijama u gradu. Najpoznatiji među njima su sajmovi na Trgu bana Josipa Jelačića, Zrinjevcu, i Europskom trgu. Na sajmovima posjetitelji su mogli kupiti božićne ukrase, suvenire, tradicionalne hrane i pića te razne rukotvorine. Tokom Adventa održavaju se brojni koncerti na različitim lokacijama u Zagrebu I uključuje različite muzičke žanrove, uključujući klasičnu, pop muziku, tamburaške nastupe i još mnogo toga. Za vrijeme praznika u Zagrebu, posjetitelji mogu uživati u raznim tradicionalnim hrvatskim jelima poput kobasica, fritula, krpica sa zeljem i kuhanih kiselih krastavaca. Također su se nudili topli napici tople čokolade, mirisnih domaćih sokova i  šarenog čaja.

Svake godine u Zagrebu se dodaju  nove atrakcije i događaji kako bi se obogatio Adventski program, čineći ga posebnim iskustvom za sve koji namjeravaju posjetiti Zagrem u prazničnom ruhu i ove sezone. Idemo zajedno na putovanja koja se pamte.

 

 

1.dan –  2/3.12.,  petak/subota (U DRUGOM TERMINU 9/10.12.)
Polazak iz Sarajevu u subotu, u ranim jutarnjim satima – cca 04:30h (subota na nedjelju) Vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima. Po dolasku u Zagreb odlazak u jedan shopping centara u Hrvatskoj (ostanak cca 2h ). Slijedi slobodno vrijeme za vlastite programe i shopping. Uz adventske sadržaje, decembar u Zagrebu bit će ispunjen i brojnim događanjima te je ovo odlična prilika da posjetite neki od muzeja ili jednostavno popijete kafu na zagrebačkoj špici. Ispred shopping centra sastajemo se u dogovoreno vrijeme te našim autobusom krećemo prema centru grada . FAKULTATIVNO Obilazka Zagreba u pratnji vodiča. Gornji grad (Gradec i Kaptol): Ovo je stariji dio grada s uskim uličicama, historijskim zgradama i brojnim kulturnim znamenitostima. Trg bana Josipa Jelačića: Centralni trg Zagreba i popularno okupljalište. Na njemu se nalazi konjanik bana Jelačića, a s trga se lako možete kretati prema drugim dijelovima grada. Zagrebački katedrala: Impresivna gotička katedrala koja je jedna od najpoznatijih znamenitosti grada. Slobodno vrijeme u centru Zagreba koji  u decembru poprima bajkovite konture, začinjene pokojom pahuljom snijega, mirisom pečenih kestena, tople čokolade, treptavim lampicama i prazničnim pjesmama. Trg bana Jelačića – na kojem ćete pronaći prigodne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, nakit i suvenire, koje nude zagrebačke zanatlije… Zrinjevac – gdje će Vas u glazbenom paviljonu dočekati nastupi odličnih bendova koji će muzikom začiniti prekrasne decembarske večeri.Povratak u večernjim satima cca 21h-

 

 

CIJENA 60 KM 

I TERMIN: 2/3.12.
II TERMIN: 9/10.12.

 

U CIJENU ARANŽMANA UKLJUČENO:

– Prijevoz modernim turističkim autobusima
– Odlazak u shopping centar
– Organizacija putovanja i pratilac putovanja;

U CIJENU PROGRAMA NIJE UKLJUČENO:

– Putničko-zdravstveno osiguranje – 2,00 KM (osobe preko 60 god. 4,00 KM)
– Fakultativni izleti obilazak Zagreba 10 eura
– doplata za sjedište po izboru 30,00 KM (sjedišta iza vozača, sjediša iza 2. vrata i sl.) u zavisnosti od raspoloživosti

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.