fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

ADVENT U ZAGREBU

Zagreb
već od 169 KM
  • Decembar
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe
  • SPA


RASPORED & DETALJI

ADVENT U ZAGREBU
najbolji praznični sajam u regiji

 

Grad Zagreb je domaćin najljepše uređenih prazničnih sajmova dugi niz godina, a za to u prilog idu I nagrade koje osvaja godinama unazad. Grad Zagreb bio je prekrasno osvijetljen tokom Adventa, s hiljadama svjetala i dekoracija na ulicama, trgovima i zgradama, stvarajući čarobnu atmosferu. Advent u Zagrebu obuhvata niz prazničnih sajmova na različitim lokacijama u gradu. Najpoznatiji među njima su sajmovi na Trgu bana Josipa Jelačića, Zrinjevcu, i Europskom trgu. Na sajmovima posjetitelji su mogli kupiti božićne ukrase, suvenire, tradicionalne hrane i pića te razne rukotvorine. Tokom Adventa održavaju se brojni koncerti na različitim lokacijama u Zagrebu I uključuje različite muzičke žanrove, uključujući klasičnu, pop muziku, tamburaške nastupe i još mnogo toga. Za vrijeme praznika u Zagrebu, posjetitelji mogu uživati u raznim tradicionalnim hrvatskim jelima poput kobasica, fritula, krpica sa zeljem i kuhanih kiselih krastavaca. Također su se nudili topli napici tople čokolade, mirisnih domaćih sokova i šarenog čaja.
Svake godine u Zagrebu se dodaju nove atrakcije i događaji kako bi se obogatio Adventski program, čineći ga posebnim iskustvom za sve koji namjeravaju posjetiti Zagrem u prazničnom ruhu i ove sezone. Idemo zajedno na putovanja koja se pamte.

 

 

1. dan – 16.12., subota (U DRUGOM TERMINU 23.12.)
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u subotu, u ranim jutarnjim satima – cca 03:00h (petak na subotu). Vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima. Po dolasku u Zagreb odlazak u jedan shopping centara u Hrvatskoj. Slijedi slobodno vrijeme za vlastite programe i shopping. Uz adventske sadržaje, decembar u Zagrebu bit će ispunjen i brojnim događanjima te je ovo odlična prilika da posjetite neki od muzeja ili jednostavno popijete kafu na zagrebačkoj špici. Ispred shopping centra sastajemo se u dogovoreno vrijeme te našim autobusom krećemo prema hotelu, gdje slijedi smještaj. Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima u dogovoru sa grupom odlazak na neku od lokacija gdje centar Zagreba u decembru poprima bajkovite konture, začinjene pokojom pahuljom snijega, mirisom pečenih kestena, treptavim lampicama i prazničnim pjesmama. Trg bana Jelačića – na kojem ćete pronaći prigodne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, koje nude zagrebačke zanatlije… Zrinjevac – gdje će Vas u muzičkom paviljonu dočekati nastupi odličnih bendova koji će muzikom začiniti prekrasne decembarske večeri. Na štandovima oko paviljona pronaći ćete zanimljive unikatne suvenire i šarene ukrase koje izrađuju domaći umjetnici. U šetnji možete i isprobati neki od tradicionalnih, već pomalo zaboravljenih zagrebačkih specijaliteta. Tunel Grič, Ledeni park, na kojem možete uživati u klizalištu te muzičkom i ugostiteljskom programu. Za sve ljubitelje romantičnih šetnji starim dijelovima grada tu je program Dvorišta na Gornjem gradu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan – 17.12., nedjelja (U DRUGOM TERMINU 24.12.)
Doručak. Odjava iz hotela. Mogućnost fakultativnog obilaska grada u pratnji vodiča: Gornji grad (Gradec i Kaptol): Ovo je stariji dio grada s uskim uličicama, historijskim zgradama i brojnim kulturnim znamenitostima. Trg bana Josipa Jelačića: Centralni trg Zagreba i popularno okupljalište. Na njemu se nalazi konjanik bana Jelačića, a s trga se lako možete kretati prema drugim dijelovima grada. Zagrebački katedrala: Impresivna gotička katedrala koja je jedna od najpoznatijih znamenitosti grada. Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u Zagrebu. Nastavak putovanja prema BiH u poslijepodnevnim satima. Vožnja kroz Hrvatsku i BiH uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

 

 

 

CIJENA 169 KM

I TERMIN: 16-17.12.
II TERMIN: 23-24.12.

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA

– Prijevoz modernim turističkim autobusima
– Smještaj u hotelu Europa 3* na bazi 1 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama
– Odlazak u shopping centar
– Organizacija putovanja i pratilac putovanja

U CIJENU PROGRAMA NIJE UKLJUČENO:

– Putničko-zdravstveno osiguranje – 4,00 KM (osobe preko 60 god. 8,00 KM)
– Lokalna turistička taksa – 4 KM – plaća se u agenciji;
– Fakultativni izlet obilazak grada 10 eura
– Doplata za 1/1 sobu 60 KM – na upit
– doplata za sjedište po izboru 30,00 KM (sjedišta iza vozača, sjediša iza 2. vrata i sl.) u zavisnosti od raspoloživosti

 

NAPOMENE:

– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uslovima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!

– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o mjestu polaska i vremenu, imenu i kontaktu voditelja putovanja).

– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

 

Upute i Opšti uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupovinom putovanja prihvatate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pažljivo pročitate.

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.