fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

BEČ

Beč
već od 399 KM
  • Nova godina
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

Beč, dugogodišnja prijestolnica Habsburške monarhije, danas je prepoznatljiv kao glavni grad bogate Austrije. Ovaj grad nudi bogatstvo kulturnih i istorijskih atrakcija, što ga čini neodoljivim za turiste. Slavni koncerti, vrhunski muzeji, opera, pozorište i kupovina u Mariahlifer strasse samo su neki od razloga za posjetu Beču.Centar grada okružen je veličanstvenim kružnim bulevarom Ringstrasse, koji vodi do mnogih značajnih znamenitosti, uključujući Parlament, Gradska kuća, Burgteatar i Univerzitet. Hofburg, nekadašnja rezidencija moćnih Habsburga, sada je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata, čuvajući bogatu istoriju i kulturu. Šetnja centralnim ulicama poput Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse vodi vas do samog središta grada, gdje ćete otkriti Štefansplac i veličanstvenu gotičku katedralu Svetog Stefana, Štefansdom. Beč takođe obiluje brojnim kafićima i restoranima gdje možete uživati u čuvenim bečkim specijalitetima kao što su sacher torta, wiener melange kafa i bečka šnicla. S bogatom kulturnom scenom, gostoljubivim stanovništvom i blizinom mnogih drugih evropskih destinacija, Beč je nezaobilazno odredište za sve putnike.

 

 

1.DAN 29.12.2023. – petak
Okupljanje grupe i polazak iz Sarajeva u večernjim satima. Prikupljanje putnika iz drugih gradova te noćna vožnja kroz BIH, Hrvatsku i Austriju uz pauze po potrebi grupe.

2.DAN 30.12.2023. – subota
Dolazak u prijepopodnevnim satima u Beč i odlazak u designer outlet Parndorf. Jedinstveno iskustvo kupovine u više od 170 prodavnica sa popustima od 30 do 70% tokom cijele godine,a pogotovo za vrijeme Božića te Nove Godine! Prisutan je veliki broj eksluzivnih brendova kao što su Armani, Prada, Hugo Boss, Gucci ali i pristupačnih poput Mango, Guess, Tom Tailor, Diesel, Desigual. Tu su i sportski brendovi – Nike, Adidas, Reebok..Slobodno vrijeme za shopping do check in-a. Smještaj u hotel cca 15:00h. Slobodno vrijeme za odmor i osvježenje.FAKULTATIVNO razgledanje grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Slobodno vrijeme za obilazak centra grada. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN 31.12.2023. – nedjelja

Doručak. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje gradar ili FAKULTATIVNI odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta. Luksuz i raskoš su jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX vijeka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti i doček Nove Godine. SRETNA NOVA GODINA!. Noćenje.

4.DAN 01.01.2024. – ponedjeljak
Doručak. Odjava iz hotela te polazak prema Budimpešti.Fakultativni obilazak grada (Trg heroja, Vaci ulica, zgrada Parlamenta, Ribarska tvrđava i Citadela) ili slobodno vrijeme za individiualne aktivnosti. Polazak prema Bosni i Hercegovini.Noćna vožnja sa usputnim pauzama.

5.DAN 02.01.2024. utorak
Dolazak na odredište u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima.

 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA (do 15.11.) – 399, 00 KM

REGULARNA CIJENA ARANŽMANA – 449, 00 KM

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

• Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV, Video, CD, DVD, Caffe, Klima)
• Smještaj u hotelu Campanile Vienna South 3* ili sličan na bazi 2 noćenja sa doručkom
• Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE:

• PZO 2 KM po danu
• Gradska taxa, plaća se na recepciji prilikom check in-a (od 2 do 6 EUR-a po osobi po danu)
• Doplata za 1/1 – 180 KM
• FAKULTATIVNE IZLETE:
• Obilazak Beča
• Schönbrunn
• Obilazak Budimpešte

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

Biometrijski pasoš (sa rokom važenja ne manjim od 90 dana od dana polaska)

 

 

Ponuda rađena na bazi minimalno 45 uplata