Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

Beograd – Sajam knjiga

Beograd
već od 109 KM
  • Aktuelna putovanja
  • BUS
  • Doručak
  • Hotel
  • Polupansion
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

 

Jednom kada posjetite Beograd uvijek ćete se vraćati, posebno ako je povod posjeta Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Utisci o bilo kojem gradu su subjektivni, ali za Beograd postoji dosta stvari oko kojih će se svi koji su ga posjetili složiti. Bogat i živ noćni život, obilje ukusnih jela po niskim cijenama, neuobičajeno ljubazni i gostoljubljivi ljudi. Beograd ima dobru reputaciju za noćni život sa veoma dobrim razlogom. Bez obzira na to koliko godina imate, kakav je vaš životni stil i koliko novca želite da potrošite pronaći ćete nešto za sebe. Da Beograd osim noćnog života nudi i obilje drugih turističkih atrakcija, uvjerit ćete se sami. Postoje mjesta u Beogradu koje obavezno morate da vidite i osjetite. Ulice, trgovi, spomenici, parkovi, česme,… i druge znamenitosti koje zaslužuju preporuku.

 

 

1.DAN, (Subota), 19.10.2019.
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 00:05. Vožnja preko Visokog, Kaknja, Zenice, Maglaja,Doboja, Tuzle uz usputno prikupljanje putnika. Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima. Fakultativno: obilazak Beograda i njegovih znamenitosti (Narodna skupština, Crkva sv. Marka, Stari dvor, Novi dvor, Pionirski park, Trg Nikole Pašića, Terazije, Trg Republike, Skadarlija, Knez Mihajlova, Kalemegdan…) Smještaj grupe u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme ili u večernjim satima fakultativno: romantično krstarenje Dunavom i Savom, rijekama na čijem ušću Beograd leži i koje uobličavaju duh grada – to je još jedan je od načina da upoznate Beograd. Prepustite se prijatnom krstarenju širokim i mirnim ravničarskim Dunavom i prelijepom Savom. Ostavite gradsku vrevu i saobraćajne gužve, opustite se i uživajte u veličanstvenim rijekama i u ugodnoj atmosferi na brodu. Povratak u hotel ili mogućnost organizovanog odlaska u Skadarliju, čuvenu boemsku četvrt gdje Vas u brojnim restoranima očekuju uživo nastupi tamburaša. Noćenje.

2.DAN, (Nedjelja), 20.10.2019.
Doručak. Check out. Odlazak na 64. Međunarodni beogradski sajam knjiga i Sajam obrazovanja i nastavnih sredstava. Zadržavanje na sajmu cca 4h. Zatim slijedi odlazak u jedan od najvećih shopping centara na Balkanu – Shopping centar Ušće gdje uz ugodnu atmosferu možete obaviti kupovinu po veoma niskim cijenama. Polazak za BiH u večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA

109 KM – FIRST MINUTE DO 01.10.2019.
UPLATE NAKON 01.10.2019. – 119,00 KM

 

Aranžman obuhvata:

* Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
* Smještaj u hotelu 3* u Beogradu na bazi 1 noćenja sa doručkom
* Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
* Gratis odlazak do Tržnog centra Ušće

Aranžman ne obuhvata:

* PZO 4 KM ( 8 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
* Fakultativne izlete: Obilazak Beograda 10 €, Krstarenje 10€ ( paket izleta – 15 € )
* Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom
* Ulaznice za muzeje i Ulaznica za Sajam knjiga

• Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)

Potrebna dokumenacija:

* Lična karta

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.