Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

BLED I FESTIVAL ČOKOLADE RADOVLJICA

Bled
već od 59 KM
  • Aktuelna putovanja
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

Posjetite biser Slovenije, jezero Bled, smješten u podnožju Julijskih Alpi. Zasladite se ukusnim čokoladama u Radovljici na Festivalu čokolade i sudjelujte u izradi tradicionalnih licitara.

 

 

1.DAN, 17.04.2020. / petak BiH
Polazak iz Sarajeva ispred Zemaljskog muzeja u 23:00. Vožnja preko Visokog, Kaknja, Zenice, Doboja uz usputno prikupljanje putnika. Vožnja preko Hrvatske do Slovenije.

2.DAN, 18.04.2020. / subota BLED – RADOVLJICA
Dolazak na jezero Bled u ranim popodnevnim satima. Dolazak u Bled, biser slovenskih Alpi, koji okružuju visoki planinski vrhovi i dodatno doprinose mističnosti i ljepot jezera. Slijedi slobodno vrijeme za šetnju uz samo jezero i mogućnost vožnje tradicionalnim čamcem po jezeru do bledskog otoka i posjeta baroknoj crkvi Sv. Marije na otoku s odlično sačuvanim freskama i prilikom da posjetitelji zazvone za sreću i ispunjenje želja (uz doplatu na licu mjesta)! U 14:00 nakon opuštanja uz šetnju, kafu ili bledsku kremšnitu, nastavljamo našu vožnju prema RADOVLJICI, čiji je stari grad jedan od najbolje očuvanih gradskih struktura u Sloveniji, s kućama koje datiraju iz 15. i 16. stoljeća. Ovaj šarmantni grad će Vas definitivno očarati svojim položajem, s raznolikom saučuvanom arhitekturom, ali i muzejim i galerijama, kao i drugim atrakcijama. Svaki kutak ovog gradića odiše prošlošću i priča zanimljive priče. Ujedno, Radovljica je poznata i po FESTIVALU ČOKOLADE na kojem svoje proizvode predstavljaju proizvođači čokolade iz Slovenije, kao i oni iz inozemstva! Čokoladni proizvodi se mogu degustirati, a one najukusnije možete kupiti te ponijeti kao suvenir. U 18h polazak prema BiH. Dolazak na odredište u kasnim večernjim/ranim jutarnjim satima narednog dana.

 

 

CIJENA ARANŽMANA
Sarajevo, Visoko 69 KM
Kakanj, Zenica, Žepče… 59 KM

 

 

Aranžman obuhvata:

*Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj)
*Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja

Aranžman ne obuhvata:

*Obavezno putničko zdravstveno osiguranje: 2,00 KM (4 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
* Doplata za posebno odabrano sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) -50,00 KM, doplata za ostala sjedišta po izboru – 20,00 KM (Smještaj putnika u autobusu po redoslijedu prijava. Nije obavezna doplata sjedišta!)
*Ulaznice u objekte, plovidba jezerom Bled
*Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

•Biometrijski pasoš sa rokom važenja 90 dana od dana povratka sa putovanja

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opći uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.