Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

Bratislava – Beč – Graz

Beč
već od 229 KM
  • Novembar & advent
  • BUS
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet/Obilazak
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

1. Dan 22.11.2019. / petak
Polazak u 20:00 iz Sarajeva. Vožnja preko Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja uz usputno prikupljanje putnika. Pauze po potrebi grupe.

2. Dan 23.11.2019. / subota
Dolazak u jutarnjim satima u Bratislavu. Gratis kraći obilaska grada (Katedrala Sv. Martina, Mihaelova kapija, Starogradski trg sa Rolandovom fontanom, Palata Grasalković….). Odlazak u shopping centar Parndorf u blizini Beča. Parndorf outlet, trgovinski centar 150 radnji sa preko 600 brendiranih artikala, dečije, muške i ženske konfekcije, sportske obuće, torbi, igračaka i još mnogo toga, sa popustom i do 75%. Slobodno vrijeme za razgledanje i shopping (cca 3 sata.) U poslijepodnevnim satima odlazak u Beč i smještaj grupe u hotel. Odmor. Noćenje.

3. Dan 24.11.2019. / nedjelja
Doručak. Odlazak do čuvenog dvorca Schönbrunn, jedne od najpoznatijih carskih palata svijeta i uživanje u parkovima. Fakultativno Ulazak u carske prostorije. Uživajte u posjeti 22 sobe gdje su luksuz i raskoš jednostavno neponovljivi. Osjetite aristokratski duh u apartmanima Franje Josifa, kročite u sobe Marije Terezije ili zastanite usred Velike Galerije gdje su uz bečki valcer uživale najuticajnije ličnosti Evrope XVIII i XIX veka. Zađite u lavirint romantičnih staza u carskom parku i učinite Vaš boravak u Schönbrunn-u nezaboravnim. Fakultativno panoramski i pješački obilazak Beča: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava čuveni Bečki novogodišnji koncert, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada ili shopping u najpoznatijoj bečkoj shopping ulici – Mariahilfer. Povratak u hotel. Noćenje.

4. i 5. Dan 25.11.2019./ ponedjeljak
Doručak. Odjava iz hotela. Putovanje prema Grazu. Graz je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji. Historijsko središte Graza je upisano na UNESCO popis mjesta svjetske baštine. Planiran obilazak znamenitosti: Kunsthaus, Mariahilferplatz, Murinsel, „most ljubavi“, Joanneumsviertel, Jakominiplaz, Landhaus, Hauplatz, Schloßberg (karte za Schlossbergbahn i Schlossberglift nisu uključene u cijenu). Odlazak u shopping centar Seiersberg – Slobodno vrijeme za kupovinu u nekoj od 200 radnji ovog centra. Polazak prema BiH u kasnim poslijepodnevnim satima. Dolazak na odredište u ranim jutarnjim satima narednog dana.

 

 

Cijena aranžmana 229 KM

 

 

Aranžman obuhvata:

* Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
* Smještaj u hotelu u Beču na bazi 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3* /4*
* Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
* Obilazak Bratislave i Graza

Aranžman ne obuhvata:

* PZO 10 KM (20 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
* Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom, * Ulaznice
* Doplata za 1/1 50 KM / noć
* Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)

– Fakultativni izleti:
* Obilazak Beča s pratiocem 10 €
* Schönbrunn 25 €

-Potrebna dokumenacija:

* Biometrijski pasoš sa rokom važenja 90 dana od dana povratka sa putovanja

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.