Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

BRATISLAVA – BEČ

Bratislava, Slovakia
već od 219 KM
  • Aktuelna putovanja
  • BUS
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet/Obilazak
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

 

Bratislava, šarmantni stari grad na Dunavu, sa mnoštvom tradicionalnih barova, sofisticiranih restorana, odličnom muzikom, od džeza do opere, dobio je današnje ime tek prije 90 godina, ali ima dugu i ponosnu historiju iz doba prije Rimljana. Bila je dom Keltima, Rimljanima, Germanima, Mađarima, Jevrejima i Slovacima, tako da Bratislava odiše raznovrsnom kulturom, arhitekturom i kuhinjom.

 

 

1. DAN, 16.10.2019. / SRIJEDA / BiH
Polazak iz Sarajeva, Zenice, Doboja u večernjim satima. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Austriju…

2. DAN, 17.10.2019. / ČETVRTAK / BEČ – BRATISLAVA
…sa jutarnjim dolaskom u Beč, u nekadašnju prijestolnicu dinastije Habsburg. Po dolasku, razgledanje grada: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein u kojoj se održava tradicionalni
novogodišnji koncert Bečke filharmonije, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Slobodno vrijeme za šetnju i individualno razgledanje grada. Odlazak prema Bratislavi. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. DAN, 18.10.2019. / PETAK / BRATISLAVA – PARNDORF
Doručak. Nakon doručka, polazak do centra Bratislave i obilazak grada: Tvrđava, Katedrala Sv. Martina, Mihaelova kapija, Starogradski trg sa Rolandovom fontanom, Palata Grasalkovic.
Fakultativni odlazak do tržnog centra Parnodrf (www.mcarthurglen.com/at/designer-outlet- parndorf/en/). Povratak u Bratislavu. Noćenje.

4. DAN, 20.10.2019. / SUBOTA / BRATISLAVA – BUDIMPEŠTA – BIH
Doručak. Check out iz hotela i polazak prema glavnom gradu Mađarske. Fakultativni obilazak Budimpešte u pratnji vodiča: Nastavak vožnje prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim
satima ili ranim jutarnjim narednog dana.

 

CIJENA ARANŽMANA 219 KM – FIRST MINUTE DO 01.09.2019.

UPLATE NAKON 01.09.2019. – 239,00 KM

 

 

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

* Prijevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO…)
* 2 noćenja sa doručkom u hotelu 3*** u Bratislavi
* Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Bratislavi i Beču kao i u toku realizacije svih planiranih posjeta ili u toku realizacije fakultativnih
(neobaveznih) izleta.

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

*Fakultativne izlete, ulaznice za diskoteke i muzeje:
* Putničko zdravsveno osigruranje – PZO 10KM (20 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
*Doplata za jednokrevetnu sobu 60 KM
• Doplata za sjedište po izboru 50,00 KM (sjedišta iza suvozača, sjedišta za stolom, sjediša iza 2. vrata) – u zavisnosti od raspoloživosti

FAKULTATIVNI IZLETI:

* Obilazak Bratislave i posjetu Shopping centru Parndorf – 20 €/osoba
* Obilazak i posjetu Beču – 15 €/osoba
* Obilazak Budimpešte – 10 €/osoba

Napomena:

*Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne.

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.