fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

BUDIMPEŠTA – Kraljica Dunava

Budapest
već od 169 KM
  • Jesen
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe
  • Takse


RASPORED & DETALJI

Dobrodošli u čarobni svijet Budimpešte – prestonice Mađarske koja očarava svojom raskošnom arhitekturom, bogatom kulturnom baštinom i uzbudljivim noćnim životom. Budimpešta, često nazvana “Kraljica Dunava”, smeštena je na obalama reke Dunav, a grad je podeljen na dva dijela: Buda i Pešta. Dok Buda dominira brežuljcima i slikovitim dvorcima, Pešta oduševljava širokim bulevarima, živopisnim trgovima i impresivnim zdanjima. Za ljubitelje historije, grad nudi nezaboravno putovanje kroz vrijeme. Istražite impozantnu Budimsku tvrđavu, , posjetite Andraši bulevar – prostranu aveniju sa prelijepom arhitekturom koja je pod zaštitom UNESCO-a. Okrijepite se neodoljivim jelima mađarske kuhinje u autentičnim restoranima, ili krstarite Dunavom dok posmatrate spektakularnu panoramu grada.

Pridružite nam se na ovoj nezaboravnoj avanturi kroz jedan od najljepših gradova Evrope – Budimpeštu!

 

1.DAN, petak:
Sastanak grupe oko 23:00h ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Vožnja prema ostalim gradovima (Visoko,Kakanj,Zenica,Maglaj,Doboj..) i ukrcaj putnika. Nastavak putovanja kroz Hrvatsku i Mađarsku sa pauzama po potrebi grupe. Noćna vožnja.

2.DAN, subota:
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima. Kratka pauza za osvježenje u shopping u Shopping centru Campona i pripreme za nastavak aktivnosti koje nas očekuju u Budimpešti. Fakultativno: „Panoramica Budapest“ u pratnji vodiča. (Citadela-brdo Gellert, Trg Heroja, Vaci Ulica, slastičarna Gerbaud i Ribarska kula). Smještaj grupe u hotel u 14.30 h. Uživajte u vašem slobodnom vremenu za istraživanje čarobne Budimpešte na svoj način!
Fakultativno: Krstarenje Dunavom jedno od najljepših krstarenja koje se može ponuditi , prekrasan pogled na Budimpeštu sa Dunava, grad pun svjetlosti i zanimljivih znamenitosti…. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN, nedjelja:
Doručak. Check-out u 09:00 h Fakultativno: ZOO VRT BUDIMPEŠTA. Zoološki vrt u Budimpešti predstavlja jedan od najlepših i najstarijih zoo-vrtova u Evropi, koji pruža jedinstveno iskustvo za posJetioce svih uzrasta. Smjestio se u prelijepom gradskom parku Városliget. Ovaj čarobni vrt proteže se na prostranoj površini koja pruža dom za preko 1.000 različitih životinjskih vrsta iz cijelog sveta. Od veličanstvenih lavova i tigrova do simpatičnih majmuna, zebri, žirafa, pingvina svaka vrsta je pažljivo smještena u životne sredine koje oponašaju njihove prirodne staništa.

Jedinstveno oblikovane staklene bašte i izložbe omogućavaju posjetiocima da se približe životinjama i stvore nezaboravne trenutke. Takođe, zoo-vrt Budimpešte je posvećen očuvanju i zaštiti ugroženih vrsta, aktivno učestvujući u programima uzgoja i obnavljanja populacija rijetkih životinja.

Uz to, zoo-vrt pruža bogat izbor dodatnih sadržaja, uključujući igrališta za djecu, restorane i suvenirnice. Ovo mjesto je savršeno za porodični izlet, prijateljsku ili romantičnu šetnju kroz očaravajući svijet životinja.
Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Mogućnost obilaska Vaci ulice… Polazak za BiH u poslijepodnevnim satima.

 

 

 

CIJENA 169 KM

Termini I: 01-03.09
Termin: II 29.09-01.10
Termin III 20-22.10

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

– prevoz turističkim autobusom
– smještaj u Budimpešti hotel 3* na bazi jednog noćenja sa doručkom (buffet)
– usluge pratioca tokom cijelog putovana, organizacija putovanja
– -Turistička taksa

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Putničko zdravstveno osiguranje – 6,00 KM/osoba.
– Doplata za posebno odabrano sjedište (po želji – zavisno od raspoloživosti) u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) -50,00 KM, doplata za ostala sjedišta po izboru – 20,00 KM (Smještaj putnika u autobusu po redoslijedu prijava)

FAKULTATIVNI IZLETI:

– Panoramica Budapest – 15€
– Krstarenje Dunavom – 20 €
Paket Panoramica + Krstarenje – 30 €
– ZOO VRT – 15 €

Potrebna dokumentacija:

– biometrijski pasoš (da vrijedi 90 dana od dana polaska na putovanje),

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.