Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

Dubai – 7 noćenja sa doručkom / Avion

Dubai - United Arab Emirates
već od 1240 KM
  • Februar 2019
  • Avio aranžman
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet/Obilazak
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

SARAJEVO – DUBAI – SARAJEVO
PAKET ARANŽMAN 7 NOĆENJA SA DORUČKOM/ VEĆ OD 1240 KM

 

Dubai, poznat kao Manhattan Bliskog istoka, najpoznatiji je i najraskošniji od sedam emirata koji čine Ujedinjene Arapske Emirate.Dubai – grad raskoši. Jedan dan u gradu budućnosti pamti se cijeli život. Umjetni otoci, najviša zgrada na svijetu, skijanje usred pustinje i druge atrakcije zovu u Dubai.

 

 

GARANTOVANI POLASCI: srijeda, petak, subota do 30.05.2019. (zavisno od slobodnih mjesta)

 

 

1.DAN – SARAJEVO
Sastanak putnika u podnevnim satima na sarajevskom aerodromu dva sata prije leta. Slijetanje u Dubai, te nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole, transfer do hotela i smještaj. Noćenje

2. – 7. DAN– DUBAI
Tokom vašeg boravka u Dubai-u imaćete priliku da fakultativno posjetite neke od najvećih znamenitosti ovoga grada i okoline koje imamo u ponudi (sa doplatom):

Organizovani obilazak Dubaija – Panoramski razgled počinje sa fotografiranjem ispred hotela Burj Al Arab. Nastavlja se razgledom Jumeire Medine. Produžava se vožnjom do hotela Atlantis The Palm (foto) . Nakon toga razgled nastavljamo tako što se vozimo kroz glavnu saobraćajnicu grada Šeik Zayed . Poseta pijaci tekstila . Prelazak kroz kanal na tradicionalan način sa Abra -vodenim taksijem. Posjeta pijace za začine i zlato . Posjeta Dubai Mall-a i prilika da vidite prekrasnu fontanu “Dubai” koja će vas fascinirati fantastičnom predstavom mješavine muzike, plesa i svjetlosnih efekata.

Krstarenje brodom kroz Dubai Marine (tzv. Mali Menhetn) – Krstarenje brodom kroz Dubajske marine predstavlja posebnu vrstu ekskurzije . Krstarenje se odvija kroz unutrašnjosti Marine i oblast Jumeira Beach Residense tokom čega ćete uživati u prekrasnom okruženju nebodera izgrađenih u najnovijem ultramodernom stilu . Pored toga brod nudi večeru za švedskim stolom na otvorenom.

Organizirani razgled Abu Dhabija sa ručkom – Odlazak iz hotela rano ujutro . Dolazak u Abu Dabi i posjeta velikoj bijeloj džamiji “Sheikh Zayed” . Razgled oblasti “Al Batin“. Razgled i fotografiranje hotela Emirates Palace. Razgled oblasti “Sadiyat Islands”. Posjeta pijaci hurmi . Posjeta muzeju na otvorenom ”Heritage Village” . Razgled i fotografiranje zabavnog parka “Ferrari“. Ručak uključen u cijenu i ovog izleta. Povratak u hotel.

Večernje krstarenje na brodu duž starog kanala – Uživajte u prekrasnoj panorami starog dijela Dubaija duž cijelog kanala, u tradicionalnom brodu u kojem ćete provesti divne trenutke, praćene bogatim programom (tanura ples – tradicionalni egipatski ples, Zabavna priredba – razne komične igre i ples ). Večera – švedski sto sa tradicionalnom arapskom kuhinjom za potpuno uživanje uz bezalkoholnim pićima.

Desert Safari – Niste bili u Dubaiju ako niste doživjeli Desert Safari. Safari je jedna od najuzbudljivijih, najatraktivnijih i najtraženijih atrakcija u ukupnoj turističkoj ponudi u Dubaiju. Uživajte u vožnji duž pjeskovitih dina, a zatim se opustite u pustinskom kampu. Krunišite ovu uzbudljivu avanturu s prekrasnim programom u kojem ćete uživati ​​uz trbušni ples, tradicionalnom egipcanskom plesu i mnogim drugim nezaboravnim sadržajima. Doživite tradicionalno crtanje sa k'nom, jahanje kamila, fotografiranje sa sokolom i mnoštvom drugih sadržaja pripremljenih od strane iskusnih profesionalaca.

Globalno selo (Global Village) – Globalno Selo ili “Global Village” nalazi se u blizini oblasti Arabian Ranches na putu za Džebel Ali. Zove se Globalno Selo ili “Global Village“ jer ideja je da se predstavi multikulturalni i multietnički život u Dubaiju. “Global Village” je predivno mjesto za odmor, zabavu i opuštanje za cijelu porodicu u kome možete uživati ​​u svakodnevnoj predstavi brojnih izvođača iz cijelog svijeta. Park je otvoren od novembra do aprila u večernjim satima:  Subota- srijeda   od 16:00 – 24:00. Četvrtak, petak i praznici   od 16:00 – 01:00 . Ponedjeljak – dan za porodice, osim za državne praznike.

Dubai Miracle Garden – Ovaj predivni cvijetni park nalazi se u Al Barsha 3 u novom dijelu Dubaija. Dubai Miracle Garden je jedan od najvećih cvjetnih vrtova na svijetu sa više od 100 miliona cvjetova, a nalazi se u sredini pustinje.

U ovom cvjetnom parku možete vidjeti i dvije najveće cvjetne skulpture na svijetu – avion Emirates Airbus A380 u stvarnoj velicini I cvjetna skulptura Miki Mausa. Obe su zabilježene u Ginisovoj knjizi rekorda. Sa svojim jedinstvenim dizajnom ove vrste u regionu, to je uzbudljiva turistička atrakcija. U njemu ćete videti različite kreacije počev od: kuća, mostova, automobila i mnogih drugih oblika napravljenih od milion cvjetova čije su izvedbe dovedene do savršenstva. Ovaj predivni park u Dubaiju je romantična destinacija i jedna od najfotografiranih na svijetu.

Bab Al Shams – Bab Al Shams je pustinjsko odmaralište u kojem ćete provoditi noć u jedinstvenom arapskom ambijentu. To je propraćeno prvoklasnim programom arapskog stila – sa orijentalnim plesovima, jahanjem kamila, čime ćete se osjećati kao da ste u pričama o Sheherezadi.

Jumeira Medina ili “Arapska Venecija” – Ako želite da se osjećate romantično I sa stilom, a sve to da ima evropski šarm u srcu arapskog svijeta, predlažemo vam da prođete kroz “Jumeira Medinu” ili još više poznatu kao Venecija na Bliskom istoku.

La Perle by Dragone – La Perle by Dragon je atrakcija koja predstavlja savršenu izvedbu pozorišne glume, svjetla i umjetnosti u izvedbi vrhunskih akrobata. Program se odvija svakodnevno i zabava je posebnog karaktera.

Glow Garden Dubai – Dubai Garden Glow je jedinstveni tematski park sa jedinstvenim konceptima koji možete iskusiti samo tamo i nigdje drugo. U parku možete vidjeti tri tematske izložbe koje su nezaboravna zabava za cijelu porodicu: Najveći svjetleći vrt – uz pomoć 10 miliona sijalica u ovoj bašti sve sija: od cvijeća i palača do magičnih svjetova iz bajki. Najveći dinosaurus park sa više od 100 interaktivnih dinosaurusa. Najveći park sa ledenim skulpturama.

Dubai Dolphinarium – U ovom zabavnom parku možete uživati u zabavnom programu delfina I njihovih trenera. Nakon toga možete nastaviti plivati sa delfinima. Slijedi zanimljivu predstava egzotičnih ptica i završite sve sa kratkom pauzom u lokalnoj kafeteriji. Park se nalazi u blizini Dubai Mall sa jedne strane te starog i jedinog prirodnog kanala u Dubaiju, gdje su mnogi tradicionalni zakupi brodova krstarenja.

8. DAN. – DUBAI – SARAJEVO
Transfer do aerodroma u Dubai-u. Let za SARAJEVO. KRAJ PROGRAMA

HOTEL * REGION BOARD 1/2 1/1 1/3 CHILD 0-1,99 CHILD 2-5,99 CHILD 6-12
Arabian Park Hotel 3* Bur Dubai 7 BB 730 $ 920 $ N/A 190 $ N/A N/A
Al Jawhara Gardens 4* Deira 7 BB 775 $ 970 $ 775 $ 190 $ 520 $ 775 $
Grand Excelsior Al Barsha 4* Al Barsha 7 BB 815 $ 1095 $ 815 $ 190 $ 520 $ 815 $
Gulf Court Business Bay 5* Business Bay 7 BB 845 $ 1145 $ 845 $ 190 $ 520 $ 845 $
Fraser Suites 5* Sheik Zayed 7 BB 885 $ 1200 $ N/A 190 $ 520 $ N/A
Hawthorn Suites Jumeirah Beach 4* Jumeirah Beach 7 BB 970 $ 1390 $ 870 $ 190 $ 520 $ 870 $

 

CIJENA UKLJUČUJE:

• Povratna avio karta na relaciji Sarajevo – Dubai – Sarajevo sa Fly Dubai Airlines (20 kg prtljaga po osobi)
• Aerodromske taxe
• Povratni transfer na relaciji aerodrom – hotel – aerodrom
• 7 noćenja u odabranom hotelu na bazi 7 noćenja sa doručkom
• Asistencija vodiča (na našem jeziku) na aerodromu Dubai
• Poludnevni panoramski razgled Dubaija sa vodičem na našem jeziku

CIJENA NE UKLJUČUJE:

• Međunarodno putničko osiguranje
• Fakultativne izlete
• Turistička boravišna taksa koja se plaća lično na recepciji hotela ( cca 3$ – 6$ zavisno od kategorizacije hotela)
• Ostali troškovi u hotelu (telefon, minibar….)
• Viza za UAE 180 KM po osobi (potrebna jasna kopija pasoša – validnost minimalno 6 mjeseci od dana povratka)
• Fakultativne izlete

Napomena: Popusti za djecu vrijede za prvo dijete u pratnji dvije odrasle osobe. Popusti za djecu do 5,99 godina primijenjuju se ako dijete dijeli ležaj sa roditeljima

Naćin plaćanja:

  • Prilikom rezervacije potrebno je uplatiti kompletan iznos aranžmana.
  • Uplate su nerefundabilne !
  • Plaćanje se vrši u konvertibilnim markama prema važećem kursu Centralne banke BiH na dan uplate aranžmana