fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

DUBROVNIK / JEDNODNEVNI IZLET

Dubrovnik
već od 60 KM
 • April
 • BUS - visoka turistička klasa
 • Organizacija putovanja
 • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

Dubrovnik, jadranski biser, grad je čija ljepota očarava cijeli svijet i koji privlači brojne goste. Mjesto je to bogate historijske baštine, a najvrijedniji dio te baštine su impozantne Dubrovačke zidine. Voljeli starinu ili ne, Dubrovnik vas neće ostaviti ravnodušnima! Ima i zašto, jer je to grad prebogate historije. Monumentalne zidine dugačke su gotovo dva kilometra, u Dubrovačkoj Republici nastali su najstariji dokumenti o pomorskom pravu na svijetu i najstariji europski zakon o pomorskom osiguranju, a ondje se nalazi i najstarija europska apoteka koja se neprestano koristi u medicinske svrhe! Smješten u podnožju Srđa, odakle ‘puca’ veličanstveni pogled na Stari grad, uvijek će vas mamiti da ga ponovo posjetite i uživate u njegovim čarima, a najbolja ‘ulaznica’ za tu čaroliju jesu jedna od vrata gradskih zidina, Pile i Ploče.

 

 

1 DAN – 09.04.2023. – NEDJELJA – Polazak u ranim jutarnjim satima (cc 04.00h). Vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Dubrovnik je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Dubrovnik i kraćeg predaha slijedi slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak i upoznavanje sa Starim gradom Dubrovnika, veličanstvenim zidinama i njegovom bogatom historijom koja je mamac za mnogobrojne turiste iz cijelog svijeta. U pratnji vodiča, obići ćemo Stari grad Dubrovnik i njegove najznačajnije znamenitosti: tvrđava Lovrijenac, gradska vrata Pile, Onofrijeva fontana, Placa (Stradun), crkva sv. Vlaha, katederala, Orlandov stup i plaža Porporela (iza zidina, odakle se pruža predivan pogled na otvoreno more i otok Lokrum). Nakon obilaska, slijedi slobodno vrijeme, povratak prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA 60KM

DJECA DO 10 GODINA 50KM

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV-video, audio, klima uređaj, caffe bar, WC)
 • Organizacija i priprema puta
 • Pratilac putovanja

 

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Obavezno putno zdravstveno osiguranje 2KM po osobi (4KM za osobe od 60-75 godina)
 • Fakultativne izlete – obilazak Dubrovnika 15EUR
 • Individualni troškovi
 • Doplata za posebno odabrano sjedište (po želji – zavisno od raspoloživosti) u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) -50,00 KM, doplata za ostala sjedišta po izboru – 20,00 KM (Smještaj putnika u autobusu po redoslijedu prijava)

 

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

-Biometrijski pasoš da vrijedi 90 dana od dana izlaska iz BiH

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima. Molimo sve putnike da pročitaju Opšte uslove putovanja a koje mogu pogledati na: https://www.biss-tours.ba/opsti-uslovi-putovanja/