Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

Graz – Čokoladna fantazija

Graz, Austria
već od 159 KM
  • Januar 2019
  • BUS
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet/Obilazak
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

 

SHOPPING GRAZ – ZOTTER (kraljevstvo Čokolade)
3 dana – 1 noćenje s doručkom

 

Bio jednom u 1990-ima jedan slastičar, kojemu su do tada poznate čokoladne kreacije bile jednostavno predosadne. Stoga se nakon radnog dana povukao u stražnju prostoriju svoje slastičarnice u Grazu i počeo eksperimentirati… Otkrijte sami koliko je bio uspješan…

 

I DAN: Petak 11.01.2019. – BiH
Polazak iz Sarajeva u 21:00 ispred Zemaljskog muzeja. Vožnja preko Visokog, kaknja, zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Dervente uz usputno prikupljanje putnika. Noćna vožnja preko Zagreba, Maribora do Graza uz predviđene pauze.

II DAN: Subota 12.01.2019. – Graz – Riegersburg (Fabrika Zotter)
Dolazak u shopping centar Seiersberg nadomak Graza (www.shoppingcityseiersberg.at). Prilika da uzivate kupujući u jednom od najvećih centara u Austriji do 14:00. Smještaj grupe u hotel . Nakon kraćeg odmora mogućnost fakultativnog odlaska do tvornice čokolade Zotter u mjestu Riegersburg. Tvornica je izvana »ukrašena« živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (hrvatskom, slovenskom, engleskom ili njemačkom jeziku…) te keramičku kašiku za konzumiranje čokoladnih smjesa. Prva stanica u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će Vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati… Na sljedećoj možete prvi put upotrijebiti i keramičku kašiku te probati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. No, na sljedećim stanicama iz staklenih fontana na konzumiranje Vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov, ali još uvijek smo tek na prvoj polovici puta kroz tvornicu čokolade. Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku kašiku i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Odlazak do čokoladnog bara, a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate napraviti – sami sa odabirom nekog od okusa koji Vam se nude na probu. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavnica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike probati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati… Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije.. Povratak u hotel. Slobodno veče. Noćenje.

III DAN: Nedjelja 13.01.2019. – Graz – Zagreb – BiH
Doručak. Check out iz hotela. Obilazak Graza, grada čija je historijska baština uvrštena na popis UNESCO-ve zaštićene baštine i koji je bio Europski glavni grad kulture 2003. godine. Tamo ćemo prošetati njegovim tradicionalnim i modernim ulicama i uživati u vrhunskim atrakcijama poput gradske ljepotice Landhaus, velebne Gradske vijećnice na glavnom gradskom trgu, historijskog “gradeca” – Schlossberg, ekscentričnog Izvanzemaljca i Otoka na Muri te još mnogih drugih. Polazak iz Graza u 13:00. Nastavak putovanja preko Šentilja, Maribora do Zagreba. Mogućnost zadrzavanja u Shopping centru WEST GATE. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima.

 

Cijena aranžmana : 159 KM

 

Aranžman obuhvata:

* Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
* Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
* Obilazak grada sa vodičem
* 1 noćenje sa doručkom u Grazu u hotelu 3***

 

Aranžman ne obuhvata:

* PZO 6 KM (12 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
* Tvornica čokolade ZOTTER – 25 €
* Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom (karta za Schlossberglift)
* Doplata za posebno sjedište u autobusu 50,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)
* Doplata za 1/1 sobu 60 KM

 

Potrebna dokumenacija:

*Biometrijski pasoš sa datumom važenja min 90 dana od planiranog datuma povratka sa putovanja

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.