Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

ISTANBUL / AVIO – Direktan let – Turkish Airlines

Istanbul
već od 449 KM
  • Maj
  • Avio aranžman
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet/Obilazak
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

1.DAN (30.04.2020. – ČETVRTAK) – SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Polijetanje aviona za Istanbul planirano je u 09:10h (broj leta TK1022). Dolazak u Istanbul je planiran u 12:00h, slijetanje na Istanbul Internacionalni aerodrom. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela. Slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.

2.DAN (01.05.2020. – PETAK) – ISTANBUL
Doručak. Fakultativno obilazak znamenitosti starog dijela grada: Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmet džamija- Plava džamija, Aya Sofia, Topkapi Saray dvorac, odlazak u Kapali čaršiju) – slobodno vrijeme za shoping. Navečer fakultativno odlazak u nacionalni restoran, večera, turski folklor, trbušni ples, animacioni program…Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN (02.05.2020. – SUBOTA) – ISTANBUL
Doručak. Nakon doručka fakultativno vožnja autobusom do zaliva Zlatni rog. Ukrcavanje na brod i vožnja po Bosforu u trajanju od cca 2 sata. Nakon vožnje po Bosforu nastavak vožnje autobusom do najljepšeg shoping centra u Istanbulu CEVAHIR. Poslijepodne fakultativni obilazak Dolmabašče-a – riznice blaga iz Otomanske imperije. Povratak u hotel. Fakultativni izlazak u jedan od klubova sa zabavom. Noćenje.

4.DAN (03.05.2020. NEDJELJA) – ISTANBUL – SARAJEVO
Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme do transfera. Transfer do Istanbul Internacionalnog aerodroma. Polijetanje aviona za Sarajevo planirano je u 12:30h (broj leta TK1023). Dolazak u Sarajevo je predviđen u 13:20h.

 

 

CIJENA ARANŽMANA 449,00 KM

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

*Let na redovnoj liniji TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo
*3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* u 1/2 (dvokrevetnim) sobama (HOTEL 4* zona Top Kapi, Aksaray, Laleli…)
*Transfer autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma
*Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta gradovima ili fakultativnim (neobaveznim) izletima.

CIJENA ARANZMANA NE UKLJUČUJE:

*Aerodromske takse cca 220,00 KM (plaćaju se u agenciji)
*Fakultativni izleti i eventualne ulaznice za muzeje:
-PANORAMSKO RAZGLEDANJE + TOPKAPI PALATA – 40 EUR
-KRSTARENJE BOSFOROM + DOLMABAHCE PALATA– 50 EUR
-TURSKO FOLKLORNO VEČE – 45 EUR
*Eventualnu doplatu za 1/1 (jednokrevetnu sobu) 130,00 KM
*Putničko zdravstveno osiguranje 8 KM (16 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
*Individualne troškove za vrijeme putovanja

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

•Biometrijski pasoš sa rokom važenja 150 dana od dana povratka sa putovanja

 

 

NAPOMENE:

– Popust za djecu do 12 godina – 10 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.

– Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.

Babić-Bisstours d.o.o. nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će letovi biti realizovani.

Vrijeme leta zavisi od uslova u saobraćaju (raspoloživost aviona kod avio-kompanije, opterećenost sarajevskog i odredišnog aerodroma)

Babić-Bisstours d.o.o. ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta.

 

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (CHARTER LETOVI):
CLAN 4.
“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje (a kada je u pitanju drugi vid prevoza, putovanje može trajati i više dana) i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja – već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.

Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio-saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”

 

Za ovaj aranžman vrijede Opći uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.