fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

ISTANBUL (Avio)

Istanbul
već od 589 KM
 • Dan državnosti
 • Avio aranžman
 • BUS
 • Doručak
 • Hotel
 • Organizacija putovanja
 • Pratilac grupe
 • Takse


RASPORED & DETALJI

4 dana-3 noćenja sa doručkom

Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni, historijski i ekonomski centar. Doživite čari orijenta u gradu na dva kontinenta. Najljepše džamije Islama, sultanske palače, najveći svjetski bazari, turska kupatila, brojno cvijeće i parkovi, odlična hrana, samo su dio ponude Istanbula. Otkrijte zašto se Istanbulu svi rado vraćaju. Na početku donosimo riječi čuvenog Alphonse de Lamartine koji je rekao: „Ukoliko bi imali pravo na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu..“

 

1.dan: ISTANBUL 24.11
Let sa Sarajevoskog aerodroma u 13:20h okupljanje u 12:00h .Let broj TK 1022 .Dolazak u Istanbul . Transfer u hotel .Smještaj grupe u hotel. Potom slijedi večernji fakultativni obilazak Istanbula u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Sultan Ahmet, Hipodrom, Kapali Čaršija, Bayazit, Aya Sofija….Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, posjetu Kapali čaršiji – ogroman starinski bazar sa stotinama radnjica sa suvenirima, tkaninama, nakitom, odjećom i raznim sitnicama. Povratak u hotel. Noćenje.

2.dan: ISTANBUL 25.11
Doručak. Fakultativni izlet: Plovidba Bosforom – nezaboravna prilika da vidite Istanbul s Bosfora, kada s jedne strane vidite kopno Azije, a sa druge evropsko tlo…jednoiposatno krstarenje brodom…(Dolmabahҫe, Beşiktaş, Örtakȍy Cami, 15 temmuz şehitleri koprűsű i Fatih Sultan Mehmet koprűsű, Rumeli hisar, Anadolu hisar, Beylerbeyi, Kiz kűlesi…). Nakon krstarenja Bosforom slijedi fakultativna posjeta Dolmabahҫe sarayi (samo Selamlik), sultanskoj palači na Beşiktaşu – sjedištu Osmanlijskog carstva od 1856. do 1887. i od 1909. do 1922. godine; jedna od najraskošnijih palača na svijetu (u dekorisanje palače potrošeno je 14 tona zlata i 40 tona srebra te najljepši šandelijerski kristali). Zatim fakultativni odlazak u muzej MINIATURK- muzej turskih građevina – atrakcija u minijaturi, a nakon toga odlazak autobusom u kvart EYUP – posjeta Sultan Eyup džamiji kao i odlazak na vidikovac Pierre Lotti. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan: ISTANBUL 26.11
Nakon doručka fakultativni izlet Çamlıca – uživanje u panorami Istanbula iz prelijepog parka i vidikovca Çamlıca na azijskoj strani Istanbula uz posjetu najvećoj istanbulskoj džamiji Çamlica Cami. Fakultativni izlet Prinčevska ostrva – nalaze se na Mramornom moru, 20ak kilometara od Istanbula. Dobila su ime po vizantijskim carevima koji su slali u egzil neposlušne prinčeve, političke protivnike… Na ovom ostrvu motorna vozila se ne koriste, koriste ih jedino policija, hitna pomoć i vatrogasci. Prevoz na ostrvima odvija se fijakerima i biciklama. Mi ćemo obići najveće od 9 ostrva, Bujukade. Povratak u Istanbul.
Fakultativno : Nocni shopping i magicne fontane Watergarden Merkezi ,to je jedan od najljepsih trznih centara u Istanbulu ali ono sto ga cini posebnim jesu plesne muzicke fontante koje imaju svoj posebni ples u vecernjim satima…. Noćenje.

4.dan: – ISTANBUL-BIH 27.11
Doručak .Slobodno vrijeme za odlazak do Kapali čaršije prilika za završni shopping u Istanbulu .Okupljanje kod hotela u 16:00h .Transfer do aerodroma .Povratni let iz Istanbula u 20.00h po lokanom vremenu .

 

 

CIJENA FM : 589 KM
REGULARNA CIJENA: 659 KM

 

 

 

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

-Povratnu avio karta na redovnoj liniji TURKISH AIRLINES na relaciji Sarajevo – Istanbul – Sarajevo
Aerodromske takse + 30kg checkiranog + 8kg ručni prtljaga po osobi
-3 noćenja sa doručkom u hotelu 4* ili 5* po izboru iz cjenovnika u odabranom tipu sobe
-Privatni transfer minibusom od aerodroma Istanbulu do hotela i od hotela do aerodroma Istanbul
-Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja, za vrijeme boravka u Istanbulu te u toku realizacije svih planiranih posjeta i fakultativnih (neobaveznih) izleta.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

Putničko zdravstveno osiguranje 10 KM.
Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje:

Fakultativni izleti/ odvojeno:

• ISTANBUL LOCO U PRATNJI LOKALNOG VODIČA – 10 EUR
• Krstarenje BOSFOROM – 20 EUR
• MINIATURK+EYUP+PIERRE LOTTI – 15 EUR
• VIDIKOVAC CAMLICA + DŽAMIJA CAMLICA – 15 EUR
• Dolmabahce palata – 30 €
• Princevska Ostrva -15 E
• Nocni shopping i magicne fontane 10e

 

 

NAPOMENE:

 • Popust za djecu od 2 do 12 godina – 10 % na kompletnu cijenu aranžmana u slučaju da su smješteni sa dva roditelja u istoj sobi na pomoćnim ležajevima.
 • Organizator zadržava pravo izmjene cijene aranžmana i fakultativnih izleta u slučaju drastičnih povećanja cijene nafte na svjetskom tržištu ili monetarnih poremećaja na finansijskom tržištu a koji utiču na kalkulativne elemente ovog aranžmana.
 • „Babić Biss –Tours d.o.o . nije u mogućnosti da određuje satnicu po kojoj će letovi biti realizovani i ne odgovara za eventualne promjene u satnici leta kao ni pomjeranje letova.
  Molimo Vas da provjerite da li je validnost vašeg pasoša/putovnice u skladu sa pravilima zemlje u koju putujete. Ispravnost putnih dokumenata je iskljuciva odgovornost putnika, te Vas molimo da iste provjerite prije polaska na putovanje. Pasoši/putovnice za ulazak u zemlje Schengena moraju biti validni minimalno 90 dana od dana povratka iz zemlje a za putnike koji putuju u Tursku, pasoš mora biti važeći najmanje 150 dana od dana povratka iz zemlje
 • Za ovaj program važe OPSTI USLOVI PUTOVANJA Turističke agencije „Babić Biss Tours“ doo

 

 

VAŽNO – OBAVEZNO PROČITATI

IZVOD IZ OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA (AVIO LETOVI I ARANZMANI):

ČLAN 4.
“…Datum početka i završetka aranžmana utvrđen programom putovanja ne podrazumjeva cjelodnevni boravak putnika u smještajnom objektu, odnosno, destinaciji. Vrijeme–sat polaska ili dolaska putnika i ulaska putnika u smještajni objekat, uslovljen je procedurama na graničnim prelazima, stanju na putevima, dozvolama nadležnih vlasti, tehničkim i vremenskim uslovima ili višom silom, koje mogu da utiču na vrijeme polijetanja aviona i dr., na koje organizator ne može uticati, te zbog toga navedeni razlozi ne mogu biti osnov prigovora-reklamacije putnika. Prvi i poslednji dan iz programa putovanja su predviđeni za putovanje i ne podrazumjevaju boravak u hotelu ili mjestu opredjeljenja – već samo označavaju kalendarski dan početka i završetka putovanja, radi čega putnik nema pravo na prigovor-reklamaciju, zbog večernjeg, noćnog ili ranog jutarnjeg leta, ulaska u sobu u kasnim večernjim časovima, napuštanja hotela u ranim jutarnjim časovima, i slično.
Za avio aranžmane ugovoreno vrijeme početka putovanja je sastanak putnika na aerodromu, koji je najmanje 2 sata ranije, u odnosu na prvo objavljeno vreme polijetanja od strane avio-kompanije. U slučaju pomjeranja navedenog vremena polijetanja aviona, organizator ne snosi nikakvu odgovornost, već se primjenjuju nacionalni i međunarodni propisi iz oblasti avio saobraćaja. Po pravilu odlazak – dolazak, polijetanje-slijetanje aviona, kod čarter ili redovnih letova je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satim, i ako je npr. obezbjeđen ugovoreni početni ili završni obrok u vidu tzv. “hladnog obroka”, van ili u smještajnom objektu, smatra se da je program putovanja u cijelosti izvršen.
Usluge turističkog vodiča, turističkog pratioca, lokalnog turističkog vodiča i turističkog animatora ili lokalnog predstavnika organizatora, predviđene programom putovanja, ne podrazumjeva njihovo cjelodnevno i kontinuirano prisustvo, već samo kontakt i neophodnu-nužnu pomoć putniku, po unaprijed utvrđenim terminima periodičnog dežurstva, objavljenih na oglasnoj tabli ili na drugi prikladan način. Instrukcije i uputstva turističkog vodiča, turističkog pratioca ili predstavnika organizatora (posebno u vezi sa vremenom polazaka, prevozom, smještajem, zakonskim i drugim propisima, i dr.) obavezuju putnika, a nepridržavanje pomenutih instrukcija predstavlja povredu ovih opštih uslova, i sve eventualne posljedice i štetu u takvom slučaju, snosi putnik u cjelosti.
Usmene i bilo koje druge vrste informacija, koje se razlikuju od onih koje su sadržane u pisanom programu putovanja ili posebnom pisanom ugovoru, ne obavezuju organizatora i ne mogu biti osnov za isticanje prigovora ili reklamacije putnika…”
ČLAN 12. (PRTLJAG)
…Organizator putovanja ne preuzima odgovornost za izgubljeni, ostećeni ili ukradeni prtljag. Putnik je dužan voditi brigu o svojim stvarima unetim u prevozno sredstvo, o davanju, odnosno preuzimanju prtljaga predatog prevozniku, odnosno prtljagu unetom u smeštajni objekat. Sva svoja prava po navedenom, putnik ostvaruje direktno od prevoznika, pružaoca usluge smeštaja i dr. a prema važećim međunarodnim propisima i važećim uzansama.
ČLAN 15. (GUBITAK DOKUMENATA…)
…Ukoliko za vreme putovanja dođe do gubitka ili krađe putnog dokumenta, troškove izdavanja novih dokumenata kao i sve druge troškove putovanja nastale istim povodom snosi sam putnik.

 

Potrebna dokumentacija:

• Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 150 dana od dana polaska na putovanje.

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. A koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.


VAŽNO!
POLASCI U JANAURU 2021

Iz BiH 12.01.2021. I 26.01.2021.
Iz Skandinavije 15.01.2021. I 29.01.2021.