fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

ISTANBUL – bajka koja traje + Edirne

Instabul
već od 185 KM
  • Aktuelna putovanja
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Izlet/Obilazak
  • Pratilac grupe
  • Takse


RASPORED & DETALJI

6 dana-3 noćenja sa doručkom

Istanbul nije glavni grad Turske, ali je najveći i predstavlja njen kulturni, historijski i ekonomski centar. Sa oko 14. miliona stanovnika Istanbul je jedan od najvećih gradova na svijetu po broju stanovnika u gradskom području. Najveće atrakcije ovog grada nalaze se u njegovom historijskom dijelu, čija se većina zdanja, muzeja i džamija nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Istanbul je grad sa najvećim i najbržim ekonomskim rastom na svijetu. Na početku donosimo riječi čuvenog Alphonse de Lamartine koji je rekao: „Ukoliko bi imali pravo na samo jedan pogled u životu, uputite ga ka Istanbulu..“

 

 

1.dan: BiH 18.05.2021
Okupljanje i polazak putnika iz Sarajeva, Ilijaša, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle, Srebrenika. Brčkog i Bijeljine… Ugodna vožnja udobnim turističkim autobusom preko Beograda i Niša ka Sofiji i dalje ka Istanbulu sa usputnim zadržavanjima radi pasoških procedura, odmora i drugih potreba grupe.

2.dan: ISTANBUL 19.05.2021.
Dolazak u Istanbul u prijepodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Nakon odmora fakultativno obilazak Istanbula u pratnji stručnog vodiča: Sultan Ahmet, Hipodrom, Kapali Čaršija, Bayazit, Aya Sofija, cisterna Bazilika…..Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan: ISTANBUL 20.05.2021
Doručak. Nakon doručka Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom – jedinstveni doživljaj na Bosforu gdje ćete imati prilike uživati u pogledu na vrhunska arhitektonska ostvarenja, vile, palate, tornjeve itd. Nakon krstarenja Bosforom – fakultativni odlazak u muzej MINIATURK- muzej turskih građevina – atrakcija u minijaturi.. a nakon toga odlazak autobusom u kvart EYUP – posjeta Sultan Eyup džamiji kao i odlazak na vidikovac Pierre Lotti. Nakon toga fakultativno odlazak u SHOPPING OUTLET VENEZIA na Gaziosmanpaši. Prilika za shopping po promotivnim cijenama. Povratak u hotel. . Noćenje.

4.dan: ISTANBUL 21.05.2021.
Nakon doručka fakultativni izlet Çamlıca i Ortakoy – Uživanje u panorami Istanbula iz prelijepog parka i vidikovca Çamlıca u Općini Űskűdar – na azijskoj strani Istanbula… uz posjetu najvećoj istanbulskoj džamiji Çamlica Cami. Posjeta boemskom kvartu Ortakȍy (sa brojnim starim drvenim kućama te mnogo ribljih restorana i kioska za “jela s’ nogu” – posebno kumpir), te čuvenoj sultanskoj Ortakȍy Cami u blizini prvog mosta na Bosforu (15 temmuz şehitleri koprűsű). Fakultativno – Odlazak u studio TAHT odakle se pruža predivan pogled na Istanbul. Slobodno vrijeme na Kapali čaršiji – ogroman starinski bazar sa stotinama radnjica sa suvenirima, tkaninama, nakitom, odjećom i raznim sitnicama. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan: – ISTANBUL-EDIRNE-BiH 22.05.2021.
Doručak. Napuštanje hotela oko 14.00h. Slobodno vrijeme za shopping na Kapali čaršiji. Polazak prema Edirnama – obilazak grada u pratnji vodiča: Selimija džamija, Arasta bazar… Slobodno vrijeme za kupovinu. Nastavak putovanja kroz Bugarsku prema Srbiji.

6.dan: BiH 23.05.2021.
Dolazak na odredište u podnevnim satima.

 

HOTEL CIJENA 1/2 PZO NAPOMENA
Oblast Laleli ili Aksaray 185,00 KM 12,00 KM ZA PRVIH 20. REZERVACIJA
219,00 KM 12,00 KM REDOVNA CIJENA

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

• prijevoz autobusom visoke turističke klase (TV, Video, Caffe, Clima, Radio, DVD, VCD, Caffe),
• 3 noćenja sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama u hotelu u oblasti LALELI/AKSARAY
• posjeta Edirnama: džamija Selimija, Arasta bazar…
• odlazak na trg TAKSIM
• pratilac putovanja ispred agencije
• troškove pripreme i organizacije
• Takse u hotelu
• Dio iznosa za PCR test snosi agencija

ARANŽMAN NE OBUVATA:

• fakultativne obilaske i ulaznice za kulturno-historijske spomenike
• obavezno putničko-zdravstveno osiguranje: 12,00 KM ( 24 KM za osobe u dobi 60-75 god.)
• Doplata za 1/1 sobu: 40,00 KM/dan/osoba

FAKULTATIVNI IZLETI/ODVOJENO:

• ISTANBUL LOCO U PRATNJI LOKALNOG VODIČA – 10 €
• KRSTARENJE BOSFOROM – 20 €
• SHOPPING VENEZIA MEGA OUTLET – 10 €
• MINIATURK+EYUP+PIERRE LOTTI – 15 €
• VIDIKOVAC CAMLICA + DŽAMIJA CAMLICA + ORTAKOY – 15 €

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

– Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 150 dana od dana polaska na putovanje.

 

 

NAPOMENA : Navedeni program planiranih posjeta po danima može biti izmjenjen pri kreiranju
finalne satnice putovanja.

 

VAŽNA NAPOMENA: U slučaju da pojedine zemlje tranzitne zone ( R.Srbija i R. BUgarska) uključujući i zemlju krajnjeg odredišta ( R.Turska) donesu nove mjere ili produže postojeće, organizator putovanja zadržava pravo otkaza ili pomjeranja planiranog putovanja. U slučaju da za ovo putovanje bude neophodan PCR test, troškove istog snosit će putnici. Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba. U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja najkasnije 10 dana prije polaska.

 

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

 

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su uskla đeni sa UTA BIH standardima


VAŽNO!
POLASCI U JANAURU 2021

Iz BiH 12.01.2021. I 26.01.2021.
Iz Skandinavije 15.01.2021. I 29.01.2021.

Poštovani putnici,
Zbog veće potražnje za našom linijom SARAJEVO - BEČ, a u cilju pridržavanja mjera i brinući se za Vaše zdravlje uvodimo dodatni polazak za Beč i iz Beča!

iz BIH za Beč saobraćamo:
❗ UTORAK u 05.30
❗ ČETVRTAK u 05.30
❗ PETAK u 05.30
❗❗❗SUBOTA u 18.00❗❗❗
❗ NEDJELJA u 05.30
iz BEČA za BIH saobraćamo:
❗UTORAK u 20.00
❗ČETVRTAK u 20.00
❗PETAK u 20.00
❗❗❗SUBOTA u 20.00❗❗❗
❗NEDJELJA u 20.00