fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

ISTANBUL – NOVA GODINA (AVIO)

Istanbul
već od 729 KM
  • Nova godina
  • Avio aranžman
  • BUS
  • Doručak
  • Hotel
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe
  • Takse


RASPORED & DETALJI

5 dana 4 noćenja sa doručkom

 

 

1.DAN (30.12.2021.ČETVRTAK) – SARAJEVO – ISTANBUL
Sastanak grupe na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, 2 sata prije leta. Check in i obavljanje pasoških i carinskih formalnosti. Let sa Sarajevoskog aerodroma u 13:20h.Let broj TK 7867 .Dolazak u Istanbul .. Dolazak u Istanbul je planiran u 17:20h, slijetanje na Međunarodni aerodrom u Istanbulu. Nakon pasoške kontrole slijedi odlazak do hotela. Fakultativni obilazak starog dijela grada (pješačka tura): Hipodrom (njemačka fontana, egipatski obelisk, zmijski stub, Sultan Ahmetova džamija – Plava džamija, Aja Sofija…)

2.DAN – ISTANBUL – SULTANAHMET – TOPKAPI SARAY – AYA SOFIJA – KAPALI CARŠIJA
Doručak. Nakon doručka slijedi fakultativni odlazak na krstarenje Bosforom: Nezaboravna vožnja Bosforom na kojoj se sa broda mogu vidjeti sve građevine, palate i druga historijska zdanja: Dolmabahce, Čiran dvorac, dva viseća mosta nad Bosforom kao i Rumeli i Andolu hisar kule. DNEVNA VARIJANTA KRSTARENJA BOSFOROM – NEŠTO STO SE NE PROPUŠTA. UPOZNAJTE JEDAN OD NAJLEPŠIH GRADOVA SVETA, GRAD KOJI ZOVU I «BAJKU NA BOSFORU KOJA JOŠ UVEK TRAJE», NEVEROVATAN SPOJ ISTOKA I ZAPADA. Nakon krstarenje slijedi fakultativni izelet u Dolmabahče Palatu, dvorca koji se nalazi na samoj obali Bosfora u kojem je živjelo 6 posljednjih sultana. Ataturk, turski vojni zapovjednik, narodni vođa i utemeljitelj turske republike te njen prvi predsjednik posljednji je živio u njemu. Umro je u tom dvorcu 10.11.1938.god. od kada je dvorac zatvoren i restauriran zajedno sa svim stvarima i ostavštinom te pretvoren u muzej koji danas poznajemo.
U večernjim satima predlažemo fakultativni izlet tradicionalno »tursko veče« uz doček nove godine. JEDINSTVENI KONCEPT KOMBINACIJE PROVODA I VEČERE NA BRODU DOK PLOVITE MAGIČNIM BOSFOROM IZMEĐU EVROPE I AZIJE. UZ HITOVE STRANE I TURSKE  MUZIKE, kao i profesionalne trbusne plesacice, UŽIVAJTE U FASCINANTNOJ PANORAMI ISTANBULA U VEČERNJIM SATIMA IZ MALO DRUGAČIJE PERSPEKTIVE I SAZNAJTE ZAŠTO JE OVAKAV VID PROVODA  VEOMA POPULARAN  MEĐU SVIM TURISTIMA KOJI DOLAZE U ISTANBUL. DOBAR PROVOD JE ZAGARANTOVAN! SRETNA NOVA 2021. GODNA! Povratak u hotel i noćenje.

3.DAN (01.01.2022. SUBOTA) – TOPKAPI-PRINČEVSKA OSTRVA – SAFIR
Doručak. Fakultativni odlazak u TOPKAPI PALATA, REZIDENCIJA SULTANA PUNA 4 VIJEKA, MJESTO GDE SE ODLUČIVALO O SUDBINI MNOGIH NARODA ŠIROM EVROPE. Posjeta Topkapi Saray dvorcu gdje su živjeli sultani i odakle su stotinama godina vladali Osmanskom imperijom. Dvorac koji se sastoji od četiri dvorišta, zajednički obilazaka u pratnji vodiča uz objašnjenje salona u kompleksu. NEŠTO NEZAOBILAZNO U ISTANBULU. AJA SOFIJA – NEKADAŠNJA HRIŠĆANSKA CRKVA A POSLIJE i DŽAMIJA I MUZEJ, U DANAŠNJE DOBA PRETVORENA PONOVO OTVORENA KAO DŽAMIJA SVOJOM POJAVOM OSTAVLJA BEZ DAHA I KRIJE MNOGE TAJNE HRIŠĆANSKOG I ISLAMSKOG SVIJETA. Nakon obilaska, slijedi posjeta jednom od najpoznatijih svjetskih zatvorenih bazara. KAPALI CARŠIJA Vas mami sa svojim labirintom ulica i tonama zlata i svile izlozenih u brojnim radnjama koje ovo mjesto cine misticno interesantnim.
Fakultativni odlazak na prinčevska ostrva. Ostrva se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na prijesto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristit samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Tako se najveći dio prevoza na ostrvima odvija biciklama i fijakerima. Po obilasku najvećeg od 9 ostrva, Bujukade, i uživanje u fantastičnom ambijentu, povratak u Istanbul i slobodno vrijme za individualne aktivnosti.
Odlazak u Levent, četvrt poznata kao istanbulski „Manhattan“ s najvišim neboderom „Istanbulski Safir“ koji je najviši neboder na potezu između Dubaija i Frankfurta. Najviša zgrada u Istanbulu i Turskoj sa predivnim panoramskim pogledom na grad. Ovo je ujedno i šoping centar. Na prvim spratovima vas očekuje shopping centar s poznatim modnim brendovima, a na vrhu terasa s pogledom na čitav grad na oba kontinenta. Možete čak i da uživate u 4D animaciji u kojoj ćete dobiti osjećaj da sami letite po Istanbulu.

4.DAN – MINIATURK – EYUP – PIERRE LOTTI  
Doručak. Odlazak na fakultativni izleti: Miniaturk muzej – jedinstvenoj izložbi minijaturnih maketa koje  predstavljaju najznačajnije objekte sagrađene u osmanskom   i u periodu moderne Turske, a nakon toga odlazak u čuveni kvart Ejup o kome u svome „Istanbulu“ Orhan Pamuk piše kao o „malom i savršenom selu na kraju Zlatnog roga“ koje mu „ne izgleda stvarno, već uvijek kao priviđenje“. Ovdje se nalazi čuvena Ejupova džamija kao i turbe Mehmed-paše Sokolovića. Nakon toga odlazimo žičarom do čuvene kafane Pjer Loti odakle se pruža nezaboravan pogled na Istanbul i Zlatni rog.

5.DAN-ISTANBUL-SARAJEVO (03.01.2022)
Doručak u hotelu. Check out iz hotela, Okupljanje kod recepcije hotela u 09:30h .Transfer do aerodroma .Povratni let TK1021 iz Istanbula u 12:45h po lokanom vremenu

 

 

HIT PONUDA ZA NOVU GODINU: 729 KM
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA: 929 KM

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

▪ Avio prijevoz na relaciji Sarajevo-Istanbul-Sarajevo Turkish airlines/Anadolu jet
*Aerodromske takse
*Transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
*Organizacija putovanja uz pratioca putovanja
*Smještaj u hotelu sa 4* Lalleli/Aksaray na bazi 4 noćenja sa doručkom

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Putničko zdravstveno osiguranje – 10,00 KM/osoba.

FAKULTATIVNI IZLETI:
• PANORAMSKO RAZGLEDANJE – 10EUR
• TOPKAPI PALATA – 30EUR
• KRSTARENJE BOSFOROM – 20EUR
• DOLMABAHCE PALATA – 30 EUR
• NOVOGODIŠNJA VEČERA  (ulaznica, večera, piće) – 50 EUR
• EYUP, MINIATURK, PIERRE LOTI – 30 EUR
• PRINČEVSKA OSTRVA – 15 EUR
• SAFIR – 15 EUR
• ČAMLIDŽA – 15 EUR
1/1 soba doplata 130 KM

Potrebna dokumentacija:

Svi putnici su dužni da poštuju važeća pravila svih zemalja kroz koje se putuje u pogledu poštivanja higijensko epidemioloških mjera koje budu na snazi u trenutku putovanja.
• Putna isprava (pasoš) mora vrijediti minimalno 150 dana od dana ulaska u Tursku. Svi putnici su obavezni da vode računa o svojim putnim ispravama!
• Trenutno se primjenjuje 3G pravilo za ulazak u Tursku:
1. Dokaz o vakcinaciji (obje doze vakcine i da je prošlo minimalno 14 dana od revakcinacije na dan ulaska u Tursku)
2. Dokaz o prebolovanoj koroni u posljednjih 6. mjeseci (serološki test)
3. Antigen (brzi test) radi se dan prije polaska

 

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.


VAŽNO!
POLASCI U JANAURU 2021

Iz BiH 12.01.2021. I 26.01.2021.
Iz Skandinavije 15.01.2021. I 29.01.2021.