fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Jednodnevni izlet u Split

Split
već od 50 KM
  • Jesen
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Izlet / Obilazak
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe

Izlet u Split

RASPORED & DETALJI

Starorimski grad Split nastao je iz Dioklecijanove palače koju je rimski car Dioklecijan dao izgraditi prije više od 1700 godina. U sklopu grada nalazi se i katedrala, a ime je dobila po zaštitiniku grada Splita, sv. Duji. U sačuvanim podrumima palače održavaju se razme manifestacije poput Dioklecijanovih večeri i večeri domaće muzike. Kad vam dosadi gradska vreva, tu je Marjan, brdo simbol nad gradom, sa svojom šumom, stazama za trčanje, planinarenjem i biciklizmom, rekreacijskim terenima, ali i drevnim crkvicama u kojima su stari Splićani tražili duhovni mir. Tu su i plaže, za grad veličine Splita neobično brojne i čistog mora, od slavnih pješčanih Bačvica do kamenih osamljenih oaza oko cijelog Marjana. Nakon svega, čudi li vas što Splićani svoj grad najviše vole opisivati riječima “Nema Splita do Splita”

 

 

Polazak iz Sarajeva u 04:00 ispred Zemaljskog muzeja. Nastavak vožnje i prikupljanje putnika u Visokom, Kaknju, Zenici, Vitezu, Bugojnu…Ugodna vožnja sa kraćim zadržavanjima po potrebi grupe. Planirani dolazak u SPLIT u prijepodnevnim satima. Razgledanje i istraživanje grada sa pratiocem razgledanja jezgre grada Splita, slobodno vrijeme za uživanje na splitskoj rivi ili obližnjem Marjanu koji predstavlja zelenu oazu tik do samog središta Splita. Polazak za BIH planiran je u 17:00, a dolazak na krajnje odredište u kasnim večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA: 50 KM
Djeca do 10 godina 40 KM
Termin : 07.10.

 

 

 

Aranžman obuhvata:

* prijevoz autobusom visoke turističke klase (klima, WC, TV-DVD, Caffe-bar,mic…),
* pratilac grupe tokom putovanja,
* pripremu i organizaciju putovanja

Aranžman ne obuhvata:

* putničko zdravstveno osiguranje 2 KM (4 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
* ulaznice za muzeje
* doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)

Potrebna dokumentacija:

* biometrijski pasoš

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.