fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

NOVA GODINA 2024. SPECIAL / Kumburgaz

Istanbul
već od 399 KM
  • Nova godina
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet / Obilazak
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe
  • SPA


RASPORED & DETALJI

NOVA GODINA 2024. SPECIAL
Kumburgaz Marin Princess 5*

Zatvoreni bazen – Saune – Hamam

 

Vodimo vas na doček Nove godine da provedete svoj odmor u Turskoj, nadomak Istanbula, u malom gradiću Kumburgaz, na obali Mramornog mora. Uvjerite se zašto smo tokom sezone imali preko 4000 zadovoljnih na ovoj destinaciji. Ispratite staru i dočekajte novu godinu u Hotelu sa 5* sa gala večerom za doček nove 2024. godine uz muziku uživo.

 

 

1. DAN, 29.12.2023. / petak / – Polazak iz BiH
Polazak iz Sarajeva u jutarnjim satima. Polasci iz: Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle, Brčkog, Bijeljine, putovanje kroz BiH. Ulazak u Srbiju i vožnja kroz slikovite predjele Srbije (prolazak kroz Beograd, Niš, Pirot). U večernjim satima ulazak u Bugarsku i putovanje kroz Bugarsku (Sofija, Plovdiv), noćna vožnja.

2. DAN, 30.12.2023. / subota / – Kumburgaz Marin Princess
U jutarnjim satima ulazak u Tursku – dolazak u turističko mjesto Kumburgaz u jutarnjim satima, prijava grupe u Kumburgaz Marin Princess Hotel 5*****. Mogućnost ranog check in-a (zavisno od raspoloživosti). Iskoristite vrijeme i ugodite sebi i uživajte u Spa i Welness sadržajima koje hotel nudi: zatvoreni bazen sa grijanom morskom vodom, herbalna sauna, finska sauna, turski hamam. Za one koji žele ostati u formi i tokom odmora – na raspolaganju je teretana. Želimo vam lijep i ugodan odmor.

3. DAN, 31.12.2023. / nedelja / – Kumburgaz Marin Princess– Silivri – DOČEK NOVE 2023. GODINE
Doručak u hotelu. U podnevnim satima fakultativno: Izlet u Silivri: Marina na obali Mramornog mora, veoma fotogeničan grad, poznat po festivalu jogurta koji se održava svakog avgusta, kao i mjesto gdje se nalazi najveći zatvor u Evropi. Omiljeno mjesto za one koji žele pobjeći od Istanbulske gužve – jer je bio omiljena vikend destinacija za mnoge stanovnike Istanbula koji bi dolazili ovdje da provedu svoj vikend uživajući u plažama, mirnoj atmosferi i ostalim blagodatima koje nudi ovo geografsko područje – pa se tako Silivri razvijao i u turističkom smislu od pedesetih godina 20. vijeka pa sve do danas. Povratak u hotel u poslijepodnevnim satima. Pripreme za doček nove godine. GALA VEČERA: 5 slijedova hladna plata, glavno jelo, desert, sezonsko voće (piće uz večeru posebno se plaća). Bosanska muziku uživo. SRETNA NOVA 2024. GODINA😊😊😊

4. DAN, 01.01.2024. / ponedeljak/ Kumburgaz Marin Princess
Doručak u hotelu. Dan predviđen za odmor i relaksaciju na zatvorenom bazenu, turski hamam, saune..ili fakultativni izlet shopping u Istanbulu. Tržni centar Venezia Mega Outlet: NIKE, ADIDAS, US POLLO, TAKKO, LC WAIKIKI Nastavak vožnje do istorijskog poluostrva Fatih. Slobodno vrijeme za kupovinu na Kapali Čaršiji ili šetnju.
Povratak u hotel. Noćenje.

5. DAN, 02.01.2024. / utorak/ – Istanbul CJELODNEVNO
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izleti (neobavezni) uz oficijenog vodiča Istanbul započinjemo sa Camlice – posjeta najvećoj džamiji u Turskoj, posjeta Muzeju Islamskih civilizacija, Jedinstveni doživljaj gdje ćete sa Bosfora vidjeti najznačajnije objekte, palate, vile, muzeje i mostove u Istanbulu koji su smješteni oko ovog prirodnog moreuza koji povezuje Crveno i Mramorno more.Fakultativno krstarenje Bosforom… nezaboravno krstarenje luksuznim brodom…panorama grada Istanbula (Yeni dzamija, Misir čaršija, Dolmabahče palata, Čiragan hotel, For season hotel, Rumenli hisar, Kučuk SU palata) i još mnogo toga… Upoznavanje sa Misir Čaršijom – pijacom začina i drugih sitnica. Panoramska vožnja do džamije Sulejmanije – obilazak džamije, turbeta Sulejmana Veličenstvenog i Hurem. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel u večernjim satima.

6. DAN, 03.01.2024./ srijeda / Kumburgaz –Edirne
Doručak u hotelu. Check out iz hotela, slobodno vrijeme do 10..00 h kada je planiran polazak prema BiH. Posjeta prema Edirnama. Edirne – drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), spomenikom mimaru Sinanu, Eski džamijom i karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirna prema BiH uz kraća zadržavanja grupe radi odmora.

7. DAN, 04.01.2024./ četvrtak / BiH
Planirani dolazak na odredište u poslijepodnevnim satima, zavisno od zadržavanja na granicama i uslovima na putevima. Kraj program

 

 

 

HIT PONUDA DO 15.11.2023
– 399,00 KM –

 

REDOVNA CIJENA: 469,00 KM

 

 

 

Aranžman obuhvata:

▪ Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV-video, audio, WC, caffe-bar, klima-uređaj),
▪ Smještaj u turističkom mjestu Kumburgaz na bazi 4 noćenja sa doručkom u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5***** | više informacija o hotelu možete dobiti na linku: http://www.kumburgazmarinprincess.com/
– wellness zona: indoor bazen sa grijanom vodom, saune, turski hamam, fitness)
– besplatan wifi zajedničkim prostorijama hotela
– Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
– Obilazak Edirna

Aranžman ne obuhvata:

– PZO 14,00 KM (28,00 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
– boravišna taksa u hotelu 10 KM po osobi
– obavezna doplata za NOVOGODIŠNJU VEČERU 80 KM (40 €)
– doplatu za jednokrevetnu sobu 80 KM
– ekstra sjedište (jedna osoba koristi 2 sjedista) 150 KM
– individualne troškove i fakultativne izlete

LISTA FAKULTATIVNIH IZLETA

o Istanbul 25,00 €
o Krstarenje Bosforom 25,00 €
o Silivri 10,00 €
o Istanbul by night 15 €
PAKET IZLETA 60,00 €

 

DODATNE NAPOMENE I INFORMACIJE

*Doplata za posebno odabrano sjedište (po želji – zavisno od raspoloživosti) u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) -100,00 KM, doplata za ostala sjedišta po izboru – 50,00 KM
* Smještaj putnika u autobusu po redoslijedu prijava. Dodatno sjedšte 200,00 KM.
– Svi putnici su dužni da poštuju važeća pravila svih zemalja kroz koje se putuje (BiH, Srbija, Bugarska, Turska) u pogledu poštivanja higijensko epidemioloških mjera koje budu na snazi u trenutku putovanja.
– Putna isprava (pasoš) mora vrijediti minimalno 150 dana od dana ulaska u Tursku. Svi putnici su obavezni da vode računa o svojim putnim ispravama!

Informacije o hotelu:
Ovaj hotel smješten je u primorskom gradiću Kumburgazu u blizini Istanbula, a uključuje 2 bazena, fitness centar, saunu i turskihamam. U sklopu objekta gosti mogu besplatno koristiti WiFi. Sobe u hotelu Kumburgaz Marin Princess imaju TV sa satelitskim programima i radni stol. Pojedine imaju hidromasažnu kadu i veliki prostor za sjedenje. Hotel Kumburgaz Marin Princess poslužuje bogati bife doručak u jutarnjim satima. Objekt također sadrži restoran Golden, u kojemu se poslužuju jela međunarodne kuhinje za ručak i večeru. Gosti se mogu opustiti uz vanjski bazen s toboganima. Hotel se nalazi na privatnoj plaži sa molom, suncobranima i ležaljkama na raspolaganju gostima.

 

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

• Biometrijski pasoš sa rokom važenja 150 dana od dana povratka sa putovanja

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „Babić BISSTOURS“ d.o.o. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima. Molimo sve putnike da pročitaju Opšte uslove putovanja a koje mogu pogledati na: https://www.biss-tours.ba/opsti-uslovi-putovanja/