fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

SPECIJAL SRBIJA: Dvorci Vojvodine

Novi Sad
već od 119 KM
  • Aktuelna putovanja
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Hotel
  • Izlet/Obilazak
  • Organizacija putovanja


RASPORED & DETALJI

Priča o usamljenim, bajkovitim mijestima za luksuzno stanovanje, odmor i zabave nekadašnjih veleposjedničkih, vojnih, trgovačkih i zanatskih porodica tadašnje Austrougarske Monarhije koja će vjerovatno zauvjek ostati tajna za sve nas, uprkos svojoj ljepoti i inspirativnosti, a sve zbog nedostatka pisanih dokumenata. Dvorci i ljetnjikovci Vojvodine nastajali su tokom XVIII, XIX i početkom XX stoljeca, pa su prema tome i stilovi građenja ovih objekata različiti i pripadaju prijelaznom periodu od baroka do klasicizma.

 

 

 

1.DAN SARAJEVO – NOVI SAD
. Polazak autobusa u jutarnjim satima (Sarajevo, Visoko, Kakanj,Zenica, Doboj,Tuzla ….Slijedi ugodna vožnja prema GP Raca. Dolazak u prijepodnevnim satima u mjesto Kulpin i obilazak Dvorca Dunđerskih je kompleks objekata dvoraca i parka. Ovaj kompleks čine dva dvorca sa pomoćnim objektima, koja su sagradili članovi vlastelinske porodice Stratimirović. Dvorac je izgrađen početkom 19. soljeca i prema nekim podacima, gradnja se završila 1826. godine. U poslijepodnevnim satima polazak prema glavnom gradu Vojvodine, smijestaj u hotel. Slobodno vece. Nocenje

2.DAN NOVI SAD – DVORCI – SARAJEVO
Doručak. Chek-out iz hotela u 9:00. Polazak prema Eckoj i obilazak Dvorca Ecka Dvorac je podigla porodica Lazar, a na svečanom otvaranju dvorca 29. avgusta 1820. svirao je čuveni Franc List. Građen u engleskom stilu, u periodu od 1816. do 1820. godine.Poslije obilaska Dvorca Ecka nastavljamo ploviti Panonskim morem do Novog Knjezevca gdje cemo se upoznati sa prekrasnim Dvorcem Maldegemom izgrađen je 1910. za grofovsku porodicu Maldegem porjeklom iz Belgije, iz istoimenog grada u zapadnoj Flandriji. Danas se u dvorcu nalazi Narodna biblioteka Branislav Nušić i dio kikindskog Narodnog muzeja. Poslije obilaska Dvorca Meldegem slag na tortu jedan od najljepsih ako i ne najljepsi Dvorac Nojhausen. Dvorac je izgrađen 1943. godine za potrebe visokih oficira Njemačke okupacione vojske na Balkanu, tačnije za generala Nojhauzena i njegovu porodicu, a po nekim tvrdnjama čak i za Hermana Geringa. Dva dana smo plovili Panonskim morem i vrijeme je da napustimo panoniju sa svim svojim prekrasnim dvorcima, polazak kuci je planiran u predvecernjim casovima. Dolazak u Sarajevo u kasnim nocnim satima.

 

 

CIJENA 119 KM
za prvih 20 rezervacija

Redovna cijena 139 KM

 

 

Aranžman obuhvata:

*Prijevoz modernim turističkimautobusom (TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
*Smještaj u hotelu 3*/4*u NOVOM SADU na bazi 1 noćenja sa doručkom
*Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
*Obilasci prema programu

Aranžman ne obuhvata:

*Putničko-zdravstveno osiguranje 4 KM/putnik (8 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
*Doplata za jednokrevetnu sobu 30,00 KM po noći
* Doplata za posebno odabrano sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) -50,00 KM, doplata za ostala sjedišta po izboru – 20,00 KM (Smještaj putnika u autobusu po redoslijedu prijava. Nije obavezna doplata sjedišta!)

Obavezna dokumentacija:

– Lična karta ili pasoš


VAŽNO!
POLASCI U JANAURU 2021

Iz BiH 12.01.2021. I 26.01.2021.
Iz Skandinavije 15.01.2021. I 29.01.2021.

Poštovani putnici,
Zbog veće potražnje za našom linijom SARAJEVO - BEČ, a u cilju pridržavanja mjera i brinući se za Vaše zdravlje uvodimo dodatni polazak za Beč i iz Beča!

Iz BiH saobraćamo:
utorak, srijeda, četvrtak, subota i nedjelja
Iz Beča saobraćamo:
utorak, srijeda, četvrtak, petak i nedjelja.