fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

Specijalna ponuda za 1. mart / Kamburgaz – Hotel 5*

Kamburgaz
već od 229KM
  • Mart
  • Bazen
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet/Obilazak
  • Pratilac grupe
  • SPA


RASPORED & DETALJI

Specijalna ponuda za 1. mart
6 dana / 3 bb
Kumburgaz Marin Princess Hotel 5*
sa posjetama Istanbulu i Silivriju

 

Za 1. mart vas vodimo u Tursku, nadomak Istanbula, mjesto Kumburgaz (oko 50 km), u najbolji Hotel Kumburgaz Marin Princess 5* na ovom dijelu turske obale, ušuškan u zalivu Mramornog mora i okružen bogatom mediteranskom vegetacijom. Karakterišu ga dugačke pješčane plaže, čisto i toplo more. Dužinom pješčane plaže prostire se šetalište sa mnogobrojnim restoranima, kafićima, slastičarnicama, suvenirnicama. Radoznali posjetioci u južnom dijelu mjesta u produžetku šetalista mogu pronaći i neke od skrivenih pješčanih plaža, koje krase ovaj dio Mramornog mora. Bogata turska kuhinja, bogatstvo prirodnog okruženja, tradicionalna turska gostoprimljivost, mogućnost obilazaka i posjeta raznih turističkih sadržaja su samo dio onoga što Vas čeka ukoliko se odlučite za odmor na Mramornom moru.

 

1. DAN, 26.02.2022. / subota / Polazak iz BiH
Polazak iz Sarajeva u jutarnjim satima. Polasci iz: Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Gračanice, Lukavca, Tuzle, Bijeljine (mogućnost polaska iz Banja Luke za veće grupe), putovanje kroz BiH. Ulazak u Srbiju i vožnja kroz slikovite predjele Srbije (prolazak kroz Beograd, Niš, Pirot). U večernjim satima ulazak u Bugarsku i putovanje kroz Bugarsku (Sofija, Plovdiv), noćna vožnja.

2. DAN,27.02.2022. / nedjelja – Kumburgaz Marin Princess
U jutarnjim satima ulazak u Tursku – dolazak u turističko mjesto Kumburgaz u jutarnjim satima, prijava grupe u Kumburgaz Marin Princess Hotel 5*****. Ulazak u sobe (check in) u 14.00 h. Želimo vam lijep i ugodan odmor.

3. DAN, 28.02.2022. / ponedjeljak / – Istanbul
Doručak. Cjelodnevni fakultativni izleti (neobavezni) uz oficijenog vodiča Istanbul započinjemo sa Krstarenjem, Bosforom (fakultativno se plaća brod). Prilika da doživite Istanbul sa Bosfora – jedinstven doživljaj, krstarenje započinjemo sa Kabataša, pristaništa na Bešiktašu i plovimo pored Evropske obale a zatim prelazimo na Azijsku, razgledanje nastavljamo na Uskudaru, šetnja do Djevojčke kule, slobodno vrijeme. Panoramska vožnja autobusom do Istorijskog poluostrva. Sultan Ahmet, Plava džamija, Aja Sofija, Hipodrom, Čemberlitaš, Beyazit, Kapali čaršija, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Polazak prema hotelu u večernjim satima.

4. DAN, 01.03.2022. / utorak / Kumburgaz Marin Princess – Silivri
Doručak u hotelu. Fakultativni izlet Silivri. Releksirajući izlet, imat ćete priliku da upoznate biser Mramornog Mora, grad sa najljepšom marinom, šarmantnom čaršijom i mjesto koje će vas svojom pitomošću „kupiti“ na prvu. Uvjerit ćete se zašto je posljednjih pedesetak godina ovo mjesto savršeno mjesto za bijeg za vikend stanovnicima Istanbula. Povratak u hotel.

5. DAN, 02.03.2022. / srijeda / Edirne
Doručak u hotelu. Odjavljivanje soba u 11.30 i polazak prema Edirnama. Edirne – drugi glavni grad Osmanlijskog carstva sa čuvenom Selimiye džamijom, Arasta bazarom (shopping), spomenikom mimaru Sinanu, Eski džamijom i karavansarajima – prilika za završni shopping (posebno slatkiša). Nastavak putovanja od Edirna prema BiH uz kraća zadržavanja grupe radi odmora.

6. DAN, 03.03.2022. / četvrtak / BiH
Planirani dolazak na odredište u poslijepodnevnim satima, zavisno od zadržavanja na granicama i uslovima na putevima. Kraj programa

 

CIJENA ARANŽMANA: 229 KM
(važi za prvih 20 rezervacija)

Redovna cijena aranžmana 269 KM

 

 

Aranžman obuhvata:

▪ Prijevoz modernim turističkim autobusom (TV-video, audio, WC, caffe-bar, klima-uređaj),
▪ Smještaj u turističkom mjestu Kumburgaz na bazi 3 noćenja sa doručkom u HOTEL KUMBURGAZ MARIN PRINCESS 5***** | više informacija o hotelu možete dobiti na linku:
http://www.kumburgazmarinprincess.com/
– za goste hotela su na raspolaganju
– wellness zona: indoor bazen sa grijanom vodom, saune, turski hamam, fitness)
– bilijar, stoni tenis
– besplatan wifi zajedničkim prostorijama hotela
– Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja,
– Obilazak Edirnea

Aranžman ne obuhvata:

– PZO 12,00 KM (24,00 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
– boravišna taksa u hotelu 2 KM po danu po osobi (6 KM za 3 noćenja)
– doplatu za jednokrevetnu sobu 80 KM
– ekstra sjedište (jedna osoba koristi 2 sjedista) 150 KM
– individualne troškove i fakultativne izlete
Istanbul 20,00 €, Krstarenje Bosforom 20,00 €, Silivri 10,00 €

Uslovi za djecu CIJENA
prvo dijete 0-6 godina (u sobi sa dvije odrasle osobe) 150,00 BAM
drugo dijete 3-11 (u sobi sa dvije odrasle osobe i djetetom 0-6 god) 189,00 BAM
dijete 7-11 godina u sobi sa dvije odrasle osobe 189,00 BAM
jedno dijete 0-6 godina (u sobi sa 1 odraslom osobom) puna cijena
jedno dijete 3 – 11 godina (u sobi sa 1 odraslom osobom) puna cijena
djeca sa punih 11 godina plaćaju punu cijenu puna cijena

 

 

DODATNE NAPOMENE I INFORMACIJE

 

Doplata za posebno odabrano sjedište (po želji – zavisno od raspoloživosti) u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata) -50,00 KM, doplata za ostala sjedišta po izboru – 20,00 KM (Smještaj putnika u autobusu po redoslijedu prijava. Nije obavezna doplata sjedišta!)

Svi putnici su dužni da poštuju važeća pravila svih zemalja kroz koje se putuje (BiH, Srbija, Bugarska, Turska) u pogledu poštivanja higijensko epidemioloških mjera koje budu na snazi u trenutku putovanja.

Putna isprava (pasoš) mora vrijediti minimalno 150 dana od dana ulaska u Tursku. Svi putnici su obavezni da vode računa o svojim putnim ispravama!

– Trenutno se primjenjuje 3G pravilo za ulazak u Tursku:
o Dokaz o vakcinaciji (obje doze vakcine i da je prošlo minimalno 14 dana od revakcinacije na dan ulaska u Tursku)
o Dokaz o prebolovanoj koroni u posljednjih 6. mjeseci (serološki test)
o Antigen (brzi test) radi se dan prije polaska

– Ukoliko dođe do pogoršanja epidemiološke situacije i Agencija zbog objektivnih razloga (zatvaranje granica, zabrana turističkih putovanja, zabrana rada hotela i sl.) ne bude mogla realizovati putovanje, uplaćen novac se vraća u iznosu 100%!

Informacije o hotelu: Ovaj hotel smješten je u primorskom gradiću Kumburgazu u blizini Istanbula, a uključuje 2 bazena, fitness centar, saunu i turski hamam. U sklopu objekta gosti mogu besplatno koristiti WiFi. Sobe u hotelu Kumburgaz Marin Princess imaju TV sa satelitskim programima i radni stol. Pojedine imaju hidromasažnu kadu i veliki prostor za sjedenje. Hotel Kumburgaz Marin Princess poslužuje bogati bife doručak u jutarnjim satima. Objekt također sadrži restoran Golden, u kojemu se poslužuju jela međunarodne kuhinje za ručak i večeru. Gosti se mogu opustiti uz vanjski bazen s toboganima. Hotel se nalazi na privatnoj plaži sa molom, suncobranima i ležaljkama na raspolaganju gostima.

 

POTREBNA DOKUMENTACIJA:

• Biometrijski pasoš sa rokom važenja 150 dana od dana povratka sa putovanja


VAŽNO!
POLASCI U JANAURU 2021

Iz BiH 12.01.2021. I 26.01.2021.
Iz Skandinavije 15.01.2021. I 29.01.2021.