fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

SPLIT / JUNI

Split
već od 50 KM
  • Juni
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Izlet / Obilazak
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe

Izlet u Split

RASPORED & DETALJI

Jednodnevni posjet Splitu pruža vam jedinstvenu priliku da se upoznate s ovim gradom i njegovom raskošnom historijom, dok u isto vrijeme uživate u nekim od najljepših plaža i prirodnih okruženja u Hrvatskoj. Sa svakim korakom, otkrit ćete različite aspekte ovog uzbudljivog i živahnog grada – od starorimskih znamenitosti poput Dioklecijanove palače i katedrale sv. Duje do zelenog i opuštajućeg Marjana, koji pruža veličanstven panoramski pogled na Split i okolicu. Jeste li znali da je Dioklecijanova palača u Splitu jedina palača koju je rimski car izgradio kao mjesto svoje trajne rezidencije, a ne kao luksuzno izdanje za svoje “penzionerske” dane poput drugih rimskih palača? Ova palača predstavlja jedan od najbolje očuvanih primjera rimskog graditeljstva iz 4. stoljeća i jedno od najimpresivnijih kulturnih blaga u Hrvatskoj. Palača je građena u obliku rektangla dimenzija 160 x 190 metara, s tri ograđena dvorišta. Prvotno je služila kao rezidencija za cara i njegovu porodicu, a kasnije je pretvorena u gradsku jezgru Splita. Unutar palače nalaze se brojni znamenitosti poput Peristila, splitske katedrale, Dioklecijanovih podruma i Jupiterovog hrama, koje privlače turiste iz cijelog svijeta. Uz to, Split je poznat po brojnim drugim atrakcijama poput prekrasnih plaža, bogate gastronomske ponude te Marjana, zelenog parka koji pruža izvanredne mogućnosti za rekreaciju i istraživanje. Sve to čini Split idealnom destinacijom za jednodnevni izlet koji će zadovoljiti apetit svakog putnika. U Splitu također možete uživati u raznolikoj lokalnoj kuhinji, s obiljem svježih plodova mora i autentičnih mediteranskih okusa. Nemojte propustiti priliku da isprobate neka od lokalnih jela i pića na splitskoj rivi ili u nekom od tradicionalnih restorana u gradu.

Posjet Splitu u jednom danu je idealan izlet za sve ljubitelje historije, kulture, ispijanja “kavica na rivi”, sunca, mora i sve one koji žele iskusiti sve što ovaj grad ima za ponuditi

NEDJELJA, 18.6.2023.
Polazak iz Sarajeva u ranim jutarnjim satima. Slijedi prikupljanje putnika u Visokom, Kaknju, Zenici, Vitezu, Bugojnu i ugodna vožnja dalje prema Splitu, s kraćim zadržavanjima po potrebi grupe. Vožnja uz prekrasan pogled na krajolik omogućit će vam da se dobro odmorite prije istraživanja ovog nevjerojatnog grada.

Planirani dolazak u Split je u prijepodnevnim satima. Fakultativno, lokalni vodič će vas upoznati s historijom i kulturnom baštinom grada, te vas odvesti u obilazak znamenitosti. Posjetit ćete staru jezgru grada koja je nastala iz Dioklecijanove palače, građevine koju je sagradio rimski car Dioklecijan prije više od 1700 godina. Oduševit će vas katedrala, koja je dobila ime po zaštitniku grada Splita, sv. Duji. U sačuvanim podrumima palače održavaju se razne manifestacije, poput Dioklecijanovih večeri i večeri domaće muzike.Nakon obilaska grada, imat ćete slobodno vrijeme za uživanje u čarobnoj atmosferi splitske rive ili u obližnjem Marjanu. Marjan je brdo simbol nad gradom, koje nudi mnoštvo rekreacijskih aktivnosti poput trčanja, planinarenja i biciklizma. Uz to, ovaj park šuma skriva niz dragulja koje morate otkriti sami 😊. Na raspolaganju su vam i brojne plaže, od slavnih pješčanih Bačvica do kamenih osamljenih oaza oko cijelog Marjana.

Nakon cijelog dana istraživanja grada, vrijeme je za povratak kući. Polazak za BiH planiran je u 17:00, a dolazak na krajnje odredište u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA: 50 KM
Djeca do 11 godina 40 KM

 

Termini:
18.06. NEDJELJA
02.07. NEDJELJA

 

 

Aranžman obuhvata:

* prijevoz autobusom visoke turističke klase (klima, WC, TV-DVD, Caffe-bar,mic…),
* pratilac grupe tokom putovanja,
* pripremu i organizaciju putovanja

Aranžman ne obuhvata:

* putničko zdravstveno osiguranje 2 KM (4 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
* ulaznice za muzeje
* doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)
* fakultativno obilazak Splita uz lokalnog vodiča 10 EUR

Potrebna dokumentacija:

* biometrijski pasoš

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.