fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

TIRANA – OHRID – SKADAR

Tirana
već od 289 KM
  • Maj
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet / Obilazak
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

Putovanje od Tirane do Ohrida i Skadra pruža nezaboravno iskustvo upoznavanja s raznolikošću Balkana. Počevši u živopisnoj Tirani, otkrivat ćete bogatu kulturnu baštinu, šarenilo tržnica i srdačnost lokalnog stanovništva. Putujući prema Ohridu, susrest ćete se s bajkovitim Ohridskim jezerom, okićenim srednjovjekovnim crkvama i fascinantnom historijom.

U Ohridu, gradskom biseru, istražujte stari grad s uskim uličicama i antičkim spomenicima, te se opustite uz predivne pejzaže jezera. Nastavljajući prema Skadru, doživjet ćete jedinstven spoj kulture i prirode. Skadarsko jezero, najveće na Balkanu, pruža slikovitu pozadinu ovom gradu, dok njegova tvrđava svjedoči o burnoj prošlosti.

Ovo putovanje će vas zadiviti raznolikošću i ljepotom Balkana, ostavljajući vam nezaboravne uspomene na jedinstvene destinacije koje krase Tirana, Ohrid i Skadar.

 

 

1. dan – 30.4., utorak
Polazak u večernjim satima. Noćna vožnja preko Crne Gore i Albanije uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…

2. dan – 01.5., srijeda
Dolazak u jutarnjim satima u albansku prijestolnicu Tiranu. Slijedi razgled grada uz pratitelja putovanja: Skanderbegov trg – Centralni trg u Tirani posvećen je nacionalnom heroju Skanderbegu. Ovdje možete vidjeti impozantni spomenik Skanderbegu, zgradu Muzeja historije, te Nacionalnu biblioteku. Blloku – Ovaj nekadašnji komunistički kvart sada je popularno mjesto za noćni život, trgovine i restorane. Bllok je odlično mjesto za šetnju i istraživanje suvremene kulture Tirane. Et'hem-beg džamija: Ova džamija, koja datira iz 18. stoljeća, predstavlja jedan od najvažnijih vjerskih spomenika u Tirani. Unutar džamije možete vidjeti prekrasne ukrašene detalje.

Nakon razgleda slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do Ohrida – “Dragulja Makedonije”. Ohrid je jedno od najstarijih evropskih naselja na UNESCO-voj listi svjetske baštine.

Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima. Odmor i slobodno vrijeme za šetnju. Noćenje.

3. dan – 02.5., četvrtak
Doručak. Fakultativno: Plovidba jezerom Ohrid. Prirodno tektonsko jezero sa šljunčanim plažama spada među najdublje u Europi. Jedno od najstarijih i najdubljih jezera u Europi, Ohridsko jezero oduševljava svojom kristalno čistom vodom i predivnim pejzažima. Brodski izleti po jezeru pružaju vam priliku da istražite obalu i posjetite neka od skrivenih manastira.

Ohridski stari grad: UNESCO je proglasio stari grad Ohrid svjetskom kulturnom baštinom. Šarmantne uske uličice, kameni trgovi, antički spomenici i prekrasne crkve čine ovaj dio grada posebnim. Obilazak Ohrida uz pratnju vodiča: starogradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridska čaršija… Slobodno vrijeme za šetnju, shopping na glavnom trgu… Povratak u hotel.Noćenje.

4. dan – 03.5., petak
Doručak. Odjava iz hotela i polazak prema BiH. Pauza i razgledanje Skadra. Skadar je grad sa uskim krivudavim ulicama omeđenim visokim zidovima i sa veoma živom uličnom trgovinom. Posjeduje jedinstvenu atmosferu i duh po kome je prepoznatljiv, a nalazi se na veoma interesantnom i pogodnom terenu. Sa jedne strane nalazi se Skadarsko jezero, a sa druge dvije rijeke Bojana i Drim. Skadar je destinacija koja spaja kulturno naslijeđe, prirodne ljepote i gostoljubivost lokalnog stanovništva, pružajući posjetiteljima jedinstveno iskustvo na obali Skadarskog jezera. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti, nakon čega slijedi polazak prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim satima.

 

 

 

CIJENA ARANŽMANA: 289 KM
TERMIN: 30.4.-03.05.2024.

 

 

Aranžman obuhvata:

* Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
* Smještaj u hotelu Pela 4* u Ohridu , 2 noćenja sa doručkom.
* Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
* Obilazak Tirane i Skadra

Aranžman ne obuhvata:

* PZO 8 KM (16 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
* Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom
* Plovidba I obilazak Ohrida – 15 €
* Doplata za 1/1 50 KM /noć
*Doplata za posebno mjesto u autobusu 50 KM
*Doplata ta dodatno mjesto u autobusu 200 KM
*Doplata za prva mjesta u autobusu 100 KM

Obavezna dokumentacija:

– Biometrijski pasoš (sa rokom važenja ne manjim od 90 dana od dana povratka)

 

 

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uslovima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o mjestu polaska i vremenu, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

Upute i Opšti uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupovinom putovanja prihvatate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pažljivo pročitate.

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima