fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

TREBINJE / Radimlja / Vjetrenica / Stolac / Mostar

Trebinje
već od 99 KM
  • BH turizam
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet/Obilazak
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe
  • SPA
  • Takse


RASPORED & DETALJI

1. DAN: / subota
Polazak u iz Zenice u 06:00. Vožnja preko Kaknja, Visokog, Sarajeva, Konjica uz prikupljanje putnika. Pauza u Jablanici. Dolazak na nekropolu stećaka Radimlja kod Stoca. Nekropola stećaka Radimlja najpoznatiji je i najvrijedniji lokalitet stećaka, srednjovjekovnih nadgrobnih spomenika, u Hercegovini. Na nekropoli se nalaze 133 stećka, od kojih je 63 ukrašeno. Zaštitni znak ili znak raspoznavanja ove nekropole je muška figura s uzdignutom rukom i relativno velikom šakom i prstima, koja kao da govori putniku da će u ovom tvrdom i kršnom hercegovačkom kraju naići na gostoljubive i prijateljski raspoložene ljude. Nastavak putovanja prema Trebinju. Smještaj grupe u hotel. Kraći odmor. Fakultativno: Obilazak Trebinja. Slobodno vrijeme. Noćenje.

2. DAN nedjelja
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u pećinu Vjetrenica u Popovom polju. Vjetrenica je najveća i najpoznatija pećina u Bosni i Hercegovini, zaštićeni je spomenik prirode koji se nalazi u općini Ravno te je 12 km udaljena od jadranske obale.Magična ljepota, prostrani hodnici i dvorane, pećinski nakit, podzemne vode i vodopadi, vjetar koji stalno struji čine ovu pećinu jedinstvenom u svijetu. Vjetrenicu karakteriše posebno bogat pećinski svijet, u kojem je zabilježeno više od 200 različitih životinjskih vrsta, od kojih više od 90 troglobionata (životinja potpuno prilagođenih na život u podzemlju), što je čini prvom u svijetu po bioraznolikosti. 37 njih je prvi put pronađeno i opisano upravo na ovom mjestu. U samoj pećini temperatura vazduha je 11,4 °C a vode 11,3°C.Odlazak u Stolac – grad na obali rijeke Bregave. Pauza za individualno razgledanje. Nastavak voznje prema Mostaru – slobodno vrijeme za individualno razgledanje i uživanje u ljepotama grada na Neretvi čija je stara gradska jezgra sa Starim mostom upisana na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine. U predvečernjim satima polazak ka Sarajevu,Zenici…

 

Cijena aranžmana: 99 KM

 

 

Aranžman obuhvata:

*Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
* Smjestaj u hotelu u Trebinju na bazi 1 noćenja sa doručkom (SL Olimp )
* Spa&wellness centar (2 sata) + unutrašnji bazen i teretana (1 sat)
*Posjeta mjestima: Mostar, Trebinje, Stolac..
* Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
* Boravišna taksa

Aranžman ne obuhvata:

*Sadržaje koji nisu predviđeni ovim programom
* ObilazakTrebinja sa vodičem 10 KM
* Ulaznica za Radimlju 3 KM
* Ulaznica za pećinu Vjetrenica 12 KM
*Ulaznice za muzeje, galerije
*Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)
*Doplata za 1/1 sobu 30 KM

 

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.


VAŽNO!
POLASCI U JANAURU 2021

Iz BiH 12.01.2021. I 26.01.2021.
Iz Skandinavije 15.01.2021. I 29.01.2021.

Poštovani putnici,
Zbog veće potražnje za našom linijom SARAJEVO - BEČ, a u cilju pridržavanja mjera i brinući se za Vaše zdravlje uvodimo dodatni polazak za Beč i iz Beča!

Iz BiH saobraćamo:
utorak, srijeda, četvrtak, subota i nedjelja
Iz Beča saobraćamo:
utorak, srijeda, četvrtak, petak i nedjelja.