fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

Dobro došli / BISS - TOURS d.o.o. / Webmail

ZAGREB / Adventska čarolija

Zagreb
već od 169 KM
  • Decembar
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet/Obilazak
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

1.DAN (Subota) SARAJEVO – ZAGREB
Polazak ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u subotu, u ranim jutarnjim satima – cca 02:00h (petak na subotu-Visoko,Kakanj,Zenica,Doboj…) Vožnja kroz BIH i Hrvatsku uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u jutarnjim satima. Po dolasku u Zagreb odlazak u jedan od shopping centara u Hrvatskoj. Slijedi slobodno vrijeme za vlastite programe i shopping. Uz adventske sadržaje, decembar u Zagrebu bit će ispunjen i brojnim događanjima te je ovo odlična prilika da posjetite neki od muzeja ili jednostavno popijete kafu na zagrebačkoj špici. Ispred shopping centra sastajemo se u dogovoreno vrijeme te našim autobusom krećemo prema hotelu, gdje slijedi smještaj.
Slobodno vrijeme za odmor. U večernjim satima u dogovoru sa grupom odlazak na neku od lokacija gdje centar Zagreba u decembru poprima bajkovite konture, začinjene pokojom pahuljom snijega, mirisom pečenih kestena, kuhanog vina, treptavim lampicama i božićnim pjesmama. Trg bana Jelačića – na kojem ćete pronaći prigodne božićne poklone, licitare i medenjake, šarene ukrase, božićni nakit i suvenire, koje nude zagrebačke zanatlije… Zrinjevac – gdje će Vas u glazbenom paviljonu dočekati nastupi odličnih bendova koji će muzikom začiniti prekrasne decembarske večeri. Na štandovima oko paviljona pronaći ćete zanimljive unikatne suvenire i božićne ukrase koje izrađuju domaći umjetnici. U šetnji možete i isprobati neki od tradicionalnih, već pomalo zaboravljenih zagrebačkih specijaliteta. Tunel Grič, Ledeni park, na kojem možete uživati u klizalištu te muzičkom i ugostiteljskom programu. Za sve ljubitelje romantičnih šetnji starim dijelovima grada tu je program Dvorišta na Gornjem gradu. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

2.DAN (Nedjelja) ZAGREB – SARAJEVO
Doručak. Odjava iz hotela. Mogućnost fakultativnog obilaska grada u pratnji vodiča: Trga bana Josipa Jelačica, Katedrale… Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u Zagrebu. Nastavak putovanja prema BiH u poslijepodnevnim satima. Vožnja kroz Hrvatsku i BiH uz pauze po potrebi grupe. Dolazak u Sarajevo u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

 

 

 

FIRST MINUTE CIJENA ARANŽMANA 169 KM
REDOVNA CIJENA ARANŽMANA 229 KM

TERMINI: 10-11.12 i 17-18.11

 

 

 

 

U cijenu aranžmana uključeno:

*Prijevoz modernim turističkim autobusima
*Smještaj u hotelu 3*, na bazi 1 noćenja sa doručkom u ½ i 1/3 sobama ;
I Termin hotel ANTUNOVIC 4*
II Termin hotel Zovko 4*
*Odlazak u shopping centar
*Organizacija putovanja i pratilac putovanja;

U cijenu programa nije uključeno:

*Putničko-zdravstveno osiguranje – 4,00 KM (osobe preko 60 god. 8,00 KM)
*Lokalna turistička taksa – 3 KM – plaća se vodiču
*Fakultativni izleti
Obilazak Zagreba 10e
*Doplata za 1/1 sobu 60 KM – na upit

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.


VAŽNO!
POLASCI U JANAURU 2021

Iz BiH 12.01.2021. I 26.01.2021.
Iz Skandinavije 15.01.2021. I 29.01.2021.