Društvo „BabićBiss-tours“  d.o.o. Zenica osnovano je 28. februara 1991.godine. U sklopu kompanije „Babić – Biss-tours“  d.o.o. Zenica , u kojoj je zaposleno je preko 85 radnika, postoji  sopstveni vozni park sa 40 autobusa visoke turističke klase.

Djelatnosti firme su:

– prevoz putnika u domaćem i međunarodnom saobraćaju,
– prodaja rezervnih dijelova za automobile,
– prodaja turističkih aranžmana,
– organizovanje učeničkih i studentskih ekskurzija i izleta,
– prodaja avio-karata za sve destinacije u svijetu,
– hemijska čistionica,
– auto-servis,
– iznajmljivanje autobusa.

Društvo „BabićBiss-tours“  ima 14 registrovanih redova vožnje:

  • 2 reda vožnje na općinskim linijama,
  • 1 kantonalni red vožnje,
  • 2 federalna reda vožnje,
  • 2 međuentitetska i
  • 7 međunarodnih redova vožnje.

Registrovane međunarodne linije su za :

  1. Švedsku (Malmo, Goteborg, Stockholm),
  2. Austriju (Beč,Linz, Salzburg),
  3. Hrvatsku (Slavonski Brod, Zagreb, Rijeka, Pula)

 

Certifikacijska kuća  BUREAU VERITAS iz Pariza je za ovaj opseg djelatnosti dodijelila 15.novembra 2006. godine  „BabićBiss-toursu“  d.o.o. Zenica    Certifikat za sistem upravljanja ISO standard 9001:2008.  Društvo„BabićBiss-tours“  je 2005.godine  povodom 20. marta Dana Općine Zenica  dobilo Plaketu Zenice za ostvarene rezultate u oblasti turizma i saobraćaja kao i za mnogobrojna sponzorstva i pokroviteljstva u oblasti sporta.

U tradicionalnoj akciji „100 najvećih u BiH“ časopisa „Poslovne novine“ („Privredna štampa“ d.o.o. Sarajevo) za 2008. godinu po visini ukupnog prihoda firma „Babić Biss-tours“ se nalazi  na 117. mjestu najboljih firmi u BiH. Po osnovu ulaganja u investicije u 2008.godini nalazimo se na 11. mjestu u kategoriji  srednjih preduzeća u BiH (u nabavku  najsavremenijih autobusa uloženo je 2,5 miliona KM). Godine 2010. u akciji „100 najvećih u BiH“  na rang listi velikih  preduzeća  po ukupnom  prihodu firma „BabićBiss-tours“   d.o.o. Zenica je svrstana na 98. mjestu. Biss-tours spada u najbolje turističke agencije u BiH.

U periodu od 2005. do 2010. godine broj prevezenih putnika u prosjeku je iznosio svake godine 540.000, dok je prosječan broj pređenih kilometara 3.000.000  km godišnje.

 

Da bi se osavremenio vozni park, u 2011. godini nabavljena su   dva moderna autobusa visoke turističke klase marke“ SCANIA“ čija je godina proizvodnje 2011.(kapacitet autobusa je 67 sjedišta). U 2013. godini nabavljena su   dva MAN-a čija je godina proizvodnje 2012. (kapacitet autobusa je 57 sjedišta). U 2015. godini firma je  obezbijedila još dva moderna autobusa  marke „SETRA“ čija je godina proizvodnje 2010. ( kapacitet autobusa  84 sjedišta). Autobusi imaju visok komfor, kuhinju, dvd-opremu, caffe bar, tri monitora i klima–uređaje. Ovi autobusi su angažovani za studentske i učeničke ekskurzije i  na međunarodnim linijama koje ova kompanija ima od BiH prema Hrvatskoj, Austriji i Skandinaviji.

Vlastiti turistički aranžmani, ekskurzije, turistička putovanja, sajmovi i organizacija vjerskog turizma učinili su da  „Babić – Bisstours“ d.o.o. postane prepoznatljiv brand u Evropi i Aziji. „Babić – Bisstours“ d.o.o.  svoju turističku ponudu temelji na organizaciji  turističkih putovanja i učeničkih i studentskih ekskurzija od Španije preko srednje Evrope do Turske.

Zanimljive strane destinacije za sve generaciju su: Španija (Lloret de Mar i Barcelona), Italija (Verona,Venecija, Rim), Francuska (Pariz), Mađarska (Budimpešta, jezero Balaton), Austrija (Beč ,Graz), Češka (Prag), Grčka (Solun, Paralije, Katerini, Atina), Turska (Istanbul, Izmir, Bursa,  Ayvalik, region Antalije), Crnogorsko primorje i Hrvatska (Jadransko more) .

FlixBusDomaći turizamHemijska čistionaAuto – servis
NAZIV FIRME:
Društvo „BABIĆ BISSTOURS“  d.o.o. Zenica

ADRESA:
Goraždanska bb, 72000 Zenica

TEL/FAX:
00387 (0)32 246-306

SAOBRAĆAJNA SLUŽBA:
443-700 i 443-701

E-MAIL:
bbabic@biss-tours.ba
www.biss-tours.ba