fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

BUDIMPEŠTA

Budapest
već od 169 KM
  • Jesen
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

Budimpešta, ‘kraljica Dunava’, grad mnogobrojnih termi i bivša prijestolnica Ugarskog kraljevstva. Predivna u svako doba godine, okićena za Božić, rasplesana za novu godinu ili rascvjetana u proljeće, mjesto je koje se treba vidjeti i doživjeti.

 

1.DAN 05.10
Sastanak grupe oko 23:00h ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu. Vožnja kroz BiH (Visoko,Kakanj,Zenica,Maglaj,Doboj..) nastavak putovanja kroz Hrvatsku Mađarsku… sa pauzama po potrebi grupe… Noćna vožnja.

2.DAN
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima.  Kratka pauza za shopping u Shopping centru Campona… Fakultativno: Panoramica Budapest u pratnji  vodiča. (Citadela-brdo Gellert, Trg Heroja, Vaci Ulica, slastičarna Gerbaud i Ribarska kula).Smještaj grupe u hotel u 14.30 h. Slobodno vrijeme. Slobodno vrijeme za samostalan obilazak Budimpešte u adventskom periodu.
Fakultativno:  Krstarenje  Dunavom jedno od najljepših krstarenja koje se može ponuditi , prekrasan pogled na Budimpeštu sa Dunava ,grad pun svjetlosti i zanimljivih znamenitosti…. Povratak u hotel. Noćenje.

3.DAN
Doručak. Check-out  u 09:00 h  Fakultativno: Szent Andrea – živopisno mjesto na obali Dunava, poznata slikarska kolonija, Muzej Marcipana, Gradska vijećnica, Trgovački trg…) Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti…  mogućnost obilaska Vaci ulice ili posjeta ZOO vrtu u Budimpešti jednom od najbojih u Europi…. Polazak za BiH u poslijepodnevnim satima.

 

 

CIJENA 169 KM 

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:

– prevoz turističkim autobusom
– smještaj u Budimpešti hotel 3* na bazi jednog noćenja sa doručkom (buffet)
– usluge pratioca  tokom cijelog putovana, organizacija putovanja
-Turistička taksa

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

– Putničko zdravstveno osiguranje – 6,00 KM/osoba.
-1/1 soba 50 KM

FAKULTATIVNI IZLETI:

–  Panoramica Budapest  –  15€
–  Krstarenje Dunavom – 20 €
Paket 30 €
–  Szent Andrea – 15 €
-ZOO vrt 15 €

Potrebna dokumentacija:

– biometrijski pasoš (da vrijedi 90 dana od dana polaska na putovanje),

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o.  Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.