“Najbrže rastući mobilni start-up FlixBus stigao u Bosnu i Hercegovinu, a njihov prvi partner i prevoznik je kompanija BISS TOURS. Ovim je Sarajevo postalo prvo ishodišno mjesto te važna polazišna tačka FlixBusa u BiH.

Zahvaljujući regionalnim partnerima pokrenuta je i prva zelena linija Sarajevo – Dortmund, koja nudi udobno putovanje modernim autobusima visoke turističke klase. U svakom autobusu koji saobraća na ovoj međunarodnoj liniji osigurano je više prostora između sjedišta, utičnica, besplatan internet, te mogućnost otkaza ili promjene rezervacije do 15 minuta prije polaska bez naplate.

Prva zelena međunarodna FlixBus – BISS TOURS linija startala je 15.6.2017 godine s polaskom u 10:00 iz Sarajeva te povezuje direktno sedam destinacija u BiH (Sarajevo, Kakanj, Zenica, Žepče, Maglaj, Doboj, Derventa i Brod) sa 14 destinacija u Njemačkoj (Rosenheim, München, Augsburg, Ulm, Stuttgart, Pfrozenheim, Karlsruhe, Mannheim, Frankfurt, Koln, Dusseldorf, Duisburg, Essen i Dortmund).

Kroz glavna velika čvorišta FlixBusa koja će biti direktno povezana sa Sarajevom, poput Münchena, Frankfurta ili Stuttgarta, stanovnicima BiH uz interkonekcije dostupno je više od 1.000 destinacija u Evropi po pristupačnim cijenama.