fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

BUDIMPEŠTA + BEČ

Budapest
već od 299 KM
  • Maj
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe
  • Takse


RASPORED & DETALJI

Dvije prijestolnice u jednom putovanju! Budimpešta, glavni grad Mađarske, očarava posjetioce svojom impozantnom arhitekturom koja kombinuje elemente baroka i neogotike. Izvanredan pejzaž rijeke Dunav dodaje dodatnu romantičnu notu gradu, a prepoznatljivi lanac mostova povezuje obale, pružajući spektakularan pogled. Bogata kulturna scena, termalni izvori i jedinstvena gastronomska ponuda dopunjuju iskustvo otkrivanja ljepote Budimpešte. Beč, dugogodišnja prijestolnica Habsburške monarhije, danas je prepoznatljiv kao glavni grad bogate Austrije. Ovaj grad nudi bogatstvo kulturnih i istorijskih atrakcija, što ga čini neodoljivim za turiste. Slavni koncerti, vrhunski muzeji, opera, pozorište i kupovina u Mariahlifer strasse samo su neki od razloga za posjetu Beču.Centar grada okružen je veličanstvenim kružnim bulevarom Ringstrasse, koji vodi do mnogih značajnih znamenitosti, uključujući Parlament, Gradska kuća, Burgteatar i Univerzitet. Hofburg, nekadašnja rezidencija moćnih Habsburga, sada je muzej, kongresni centar i Predsjednička palata, čuvajući bogatu istoriju i kulturu. Šetnja centralnim ulicama poput Kohlmarkt, Graben i Kertnerstrasse vodi vas do samog središta grada, gdje ćete otkriti Štefansplac i veličanstvenu gotičku katedralu Svetog Stefana, Štefansdom. Beč takođe obiluje brojnim kafićima i restoranima gdje možete uživati u čuvenim bečkim specijalitetima kao što su sacher torta, wiener melange kafa i bečka šnicla. S bogatom kulturnom scenom, gostoljubivim stanovništvom i blizinom mnogih drugih evropskih destinacija, Beč je nezaobilazno odredište za sve putnike.

 

 

1. DAN 30.04.2024. – UTORAK
Polazak u večernjim satima cca 23.00h iz Sarajeva. Vožnja i prikup putnika u Visokom, Kaknju, Zenici… Vožnja preko Maglaja, Doboja, Modriče…. Nastavak vožnje kroz Hrvatsku. Pauze po potrebi grupe.

2. DAN 01.05.2024. – SRIJEDA
Dolazak u Budimpeštu u jutarnjim satima – cca 10.00h. Odlazak u shopping centar Campona. Slobodno vrijeme za shopping i mogućnost posjeta Tropicariumu. Nastavak vožnje do hotela. Check in. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN 02.05.2024. – ČETVRTAK
Doručak. Nakon doručka fakultativni obilazak Budimpešte (Trg Heroja, Vaci ulica, Ribarska kula…) Slobodno vrijeme u Vaci ulici. Povratak u hotel. U večernjim satima odlazak na krstarenje Dunavom – definitivno najljepše krstarenje u Evropi gdje uživate u pogledu na Parlament, Ribarsku kulu i brojne druge građevine.. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN/ 03.05.2024. – PETAK
Doručak. Check out iz hotela. Polazak prema Beču. Dolazak u Beč i FAKULTATIVNO razgledanje grada sa vodičem: Karlsplatz i Karlskirche, zgrada Musikverein, Secession, Naturhistoriches Museum, Kunsthistoriches Museum, Museum Quarter, veliki kružni bulevar Ringstrasse sa Parlamentom, Burgtheatrom, Rathaus, Votivkirche. Šetnja kroz Heldenplatz i Hofburg do Stephansplatz i Stephansdom. Slobodno vrijeme za obilazak centra grada. Slobodno vrijeme.Popodnevni polazak za BIH. Noćna vožnja. Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA 299,00 KM

 

 

CIJENA UKLJUČUJE:

• Prevoz modernim autobusom
• Smještaj u Budimpešti hotel 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom
• Pratilac putovanja i organizacija
• Hotelske takse

CIJENA NE UKLJUČUJE:

• PZO 10 KM
• Fakultativne izlete :
– Obilazak Budimpešte 15 e
– Krstarenje Dunavom 20 e
• (paket izleta 30 e)
– Obilazak Beča 10 e

Potrebna dokumentacija:

Putna isprava (pasoš, putovnica) biometrijska sa rokom važenja 90 dana od dana polaska na putovanje.

 

Kalkulacija rađena na bazi 45 osoba.

U slučaju manjeg broja prijavljenih, agencija zadržava pravo korekcije cijena i/ili otkaza putovanja
najkasnije 10 dana prije polaska.

NAPOMENA : NAVEDENI PROGRAM PLANIRANIH POSJETA PO DANIMA MOŽE BITI IZMJENJEN PRI KREIRANJU FINALNE SATNICE PUTOVANJA

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uslovima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o mjestu polaska i vremenu, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!

Upute i Opšti uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupovinom putovanja prihvatate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pažljivo pročitate.

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su uskla đeni sa UTA BIH standardima