fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

KRAJINA – Bihać & Banja Luka

Bihać
već od 159 KM
  • Mart
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Hotel
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

1.dan – 09.03., subota
Iz Sarajeva, putovanje kreće u jutarnjim satima prema Banja Luci preko Visokog, Kakanja i Zenice. Dolazak u Banja Luku i posjeta gradu koji se nalazi u dolini rijeke Vrbas, gdje ćemo obići lokalne znamenitosti poput tvrđave Kastel i Ferhadije. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za samostalnu šetnju i odmor. Dalje putovanje se nastavlja prema Bihaću gdje stižemo u  u poslijepodnevnim satima. Check in u hotel. U večernjim satima možete obići grad Bihać, istražiti njegove znamenitosti i doživjeti atmosferu grada. Mogućnost organizacije zabave (večera)  uz dodatnu doplatu, što može biti sjajan način za uživanje i druženje s putnicima.  Noćenje.

 2.dan – 10.02., nedjelja
Nakon doručka i odjave iz hotela u Bihaću, putovanje se nastavlja prema Japodskim otocima, gdje će biti planirani obilazak i šetnja kako bi se uživalo u prekrasnom prirodnom okruženju ovog područja.
Fakultativno, može se organizirati posjeta Nacionalnom parku Una, posebno Štrbačkom buku, koji je visok 24,5 metara i predstavlja najviši i jedan od najimpresivnijih vodopada u ovom nacionalnom parku.
Nakon toga, vožnja nastavljamo prema Jajcu s planiranom pauzom na Plivskom jezeru, gdje možete posjetiti mlinčiće na jezeru i uživati u prirodnoj ljepoti tog područja.

Putovanje će se nastaviti prema Travniku, gdje će također biti planirana pauza za obilazak ovog vezirskog grada. Posjetiti rodnu kuću Ive Andrića ili obići staru travničku tvrđavu ili možda popiti kafu i kušati popularne travničke ćevape – ostavljamo Vama na volju.

Nakon pauze nastav vožnje prema odredištu. Dolazak u večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA 159 KM

 

 

Aranžman obuhvata: 

– Prevoz modernim turističkim autobusima (KLIMA, WC, TV – VIDEO…)
– 1 BB u Bihaću 1/2  i 1/3 sobe  (Rekić ,Saffir ili sličan)
– Kompletnu organizaciju putovanja uz stručne vodiče tokom putovanja i u toku realizacije svih planiranih posjeta
– Obilazak Banja Luke ,Japodska ostrva, Plivska jezere ,Bihać, Travnik

Aranžman ne obuhvata:

– Fakultativne izlete i ulaznice za muzeje, parkove, tvrđave
– Posjeta NP Una (lokalni prevoz + ulaznica+VODIČ) 25 KM
– Mogućnost organizovanja zabavne večeri uz muziku i večeru doplata 40 KM (minimalno 35 prijava)
– Doplaza za 1/1 sobu 40 KM
– Doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)
– Doplata za dodatno sjedište 100KM

 

 

NAPOMENE: 
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uslovima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o mjestu  polaska i  vremenu,  imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
– – Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– – Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Upute i Opšti uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupovinom putovanja prihvatate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pažljivo  pročitate.

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.