fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

MAGIČNO PUTOVANJE KROZ ALPSKA JEZERA ITALIJE

Verona
već od 449 KM
  • Maj
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Doručak
  • Hotel
  • Izlet / Obilazak
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

Dobrodošli na nezaboravno putovanje kroz čarobna alpska jezera Italije! Zemlja koja pulsira bogatom kulturnom baštinom i očaravajućim prirodnim ljepotama otvara vrata pred nama, vodeći nas kroz nevjerojatnu priču koju ispisuju impozantna alpska jezera. Na ovom putovanju istražit ćemo čuda koja krije Lago d'Iseo, zaviriti u tajanstvene dubine jezera Maggiore, osjetiti veličanstvenost lago di Garda i zaroniti u romantičnu atmosferu jezera Como. Pružit ćemo vam uvid u ljepotu, bogatu historiju i jedinstvene karakteristike svakog jezera, stvarajući nezaboravne trenutke na ovom magičnom putovanju kroz Alpe.

 

 

1. DAN 30.04.2024 – UTORAK
Polazak u večernjim satima (cca 22.00h). Vožnja preko Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Maglaja, Doboja, Broda. Nastavak vožnje kroz Hrvatsku, Sloveniju, Italiju. Pauze po potrebi grupe.

2. DAN 01.05.2024. – SRIJEDA
Dolazak u Veronu u prijepodnevnim satima. Obilazak glavnim atrakcija grada u pratnji vodiča (Piazza Bra, Palazzo Barbieri, Arena, Piazza Erbe, Julijina kuća..) Slobodno vrijeme. Polazak prema hotelu. Check in. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3. DAN 02.05.2024. – ČETVRTAK
Doručak. Nakon doručka, idemo u fakultativnu posjetu dva jezera Italije. Najveće jezero Italije, Lago di Garda, nudi raznolik spektar aktivnosti i prirodnih ljepota. Smješteno između regija Lombardija, Veneto i Trentino-Alto Adige, ovo jezero privlači ljubitelje sportova na vodi, planinarenja i biciklizma. Slobodno vrijeme u Sirmione (poznat po čuvenom dvorcu koji izgledom podsjeća da ga je dijete sklopilo, po čuvenim sladoledima koji se ne prodaju po broju kugla, nego veličini korneta). Nastavak vožnje do jezera Iseo. Lago d’Iseo je manje poznato od nekih drugih jezera, ali to ga čini posebnim. Smješten u regiji Lombardiji, ovo jezero je okruženo slikovitim brdima i malim umjetničkim selima poput Montisola i Iseo. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

4. DAN 03.05.2024. PETAK
Doručak. Nakon doručka fakultativno odlazak do grada Milana, centra regije Lombardije i drugog najvećeg grada u Italiji. Obilazak grada u pratnji vodiča (Dvorac Sforca, Milanska Katedrala, Galerija Vittorio Emanuele I, Piazza Scala…) Slobodno vrijeme. U dogovoreno vrijeme nastavak vožnje do jezera Maggiore. Ovo jezero je poznato po svojim prekrasnim vrtovima, poput Vrtova Borromeo, gdje ćete pronaći egzotične biljke i cvjetne aranžmane koji će vas ostaviti bez daha. Također, ovo jezero je poznato i po otoku ljubavi (Isola Bella) i otoku ribara (Isola dei Pescatori) koji će vas oduševiti svojom šarmantnom atmosferom.
Nastavak vožnje do jezera Como. Jezero Como nalazi se u Lombardiji, između Milana i granice sa Švicarskom, i treće je jezero po veličini u Italiji iza jezera Garda i Maggiore. S dubinom od 410 metara Como je jedno od najdubljih jezera Europe. Jezero je okruženo talijanskim Alpama, a oblika je obrnutog ipsilona te ima tri kraka- Colica, Como i Lecco. Slobodno vrijeme za uživanje. Povratak u hotel u dogovreno vrijeme sa vodičem. Noćenje.

5. DAN 04.05.2024. – SUBOTA
Doručak. Nakon doručka check out iz hotela. Polazak prema Noventa Di Piave Designer Outlet. Slobodno vrijeme za shopping (cca 2-3h). Nastavak vožnje prema BiH. Pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u kasnim večernjim satima.

 

 

CIJENA ARANŽMANA 449,00 KM

 

Cijena aranžmana uključuje:

• Prevoz modernim turističkim autobusom
• 3 noćenja u hotelu sa doručkom 3* (regija Veneto ili Lombarija)
• Gratis obilazak Verone
• Posjeta jezeru Garda i jezero d'Iseo
• Gratis Noventa Di Piave Designer Outlet
• Pratilac putovanja
• Cjelokupna organizacija putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:

• Putno zdravstveno osiguranje 10KM po osobi (za osobe starije od 60-75 godina, 20KM)
• Boravišna taksa 10KM za sve dane
• Fakultativne izlete:
– Posjeta i obilazak Milana i jezera Maggiore, Como – 25EUR

 

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uslovima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o mjestu polaska i vremenu, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
– Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
Upute i Opšti uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupovinom putovanja prihvatate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pažljivo pročitate.

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su uskla đeni sa UTA BIH standardima