fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

SPLIT / Izlet

SPLIT
već od 65 KM
  • Juni
  • BUS - visoka turistička klasa
  • Izlet / Obilazak
  • Organizacija putovanja
  • Pratilac grupe

Izlet u Split

RASPORED & DETALJI

Starorimski grad Split nastao je iz Dioklecijanove palače koju je rimski car Dioklecijan dao izgraditi prije više od 1700 godina. U sklopu grada nalazi se i katedrala, a ime je dobila po zaštitiniku grada Splita, sv. Duji. U sačuvanim podrumima palače održavaju se razme manifestacije poput Dioklecijanovih večeri i večeri domaće muzike. Kad vam dosadi gradska vreva, tu je Marjan, brdo simbol nad gradom, sa svojom šumom, stazama za trčanje, planinarenjem i biciklizmom, rekreacijskim terenima, ali i drevnim crkvicama u kojima su stari Splićani tražili duhovni mir. Tu su i plaže, za grad veličine Splita neobično brojne i čistog mora, od slavnih pješčanih Bačvica do kamenih osamljenih oaza oko cijelog Marjana. Nakon svega, čudi li vas što Splićani svoj grad najviše vole opisivati riječima “Nema Splita do Splita”

 

1. Dan – 08.06.
Polazak iz Sarajeva u 04:00 ispred Zemaljskog muzeja, nastavak vožnje i prikupljanje putnika u Visokom, Kaknju, Zenici, Travniku, Bugojnu…Ugodna vožnja sa kraćim zadržavanjima po potrebi grupe. Planirani dolazak u SPLIT u prijepodnevnim satima.

Razgledanje i istraživanje grada sa pratiocem grupe: Dioklecijanova palata, Dioklecijanovi podrumi, Jupiterov hram, Narodni trg u Splitu, Peristil, Sfinga na Peristilu, Prokurative, Srebrna vrata u Splitu, Zlatna vrata, Voćni trg, Splitska katedrala, splitska riva. Nakon razgledanja jezgre grada Splita, slobodno vrijeme za uživanje na slitskoj plaži , splitskoj rivi ili obližnjem Marjanu koji predstavlja zelenu oazu tik do samog središta Splita. Polazak za BIH planiran je u 18:00, a dolazak na krajnje odredište u kasnim večernjim satima.

 

CIJENA ARANŽMANA: 65 KM
DJECA DO 10 god. 55 KM

 

 

Aranžman obuhvata:

• prijevoz autobusom visoke turističke klase (klima, WC, TV-DVD, Caffe-bar,mic…),
• pratilac grupe tokom putovanja,
• pripremu i organizacijuputovanja

Aranžman ne obuhvata:

• putničko zdravstveno osiguranje 2 KM (4 KM za osobe u dobi 60-75 godina)
• obilazak grada za LOKALCEM, PROFESIONALNIM VODIČEM ZA SPLIT 10 eur
• ulaznice za muzeje
• doplata za posebno sjedište u autobusu 40,00 KM (sjedišta iza vozača, sjedišta za stolom, sjedišta iza 2. vrata)
• doplata za dodatno sjedište u autobusu 50 KM
• djeca do 11 godina 50 KM
Potrebna dokumentacija:
• biometrijski pasoš

NAPOMENE:
– Za otkaze putovanja od strane putnika vrijede otkazni rokovi navedeni u Uslovima putovanja, te Vas ljubazno molimo da iste pročitate! Ukoliko želite uplatiti policu Osiguranja od otkaza (u tom slučaju ostvarujete pravo na povrat), molimo da nas kontaktirate!
– Završna obavijest o putovanju se šalje 48 sati prije polaska na put (obavijest o mjestu polaska i vremenu, imenu i kontaktu voditelja putovanja).
– Agencija ne odgovara za izgubljene, oštećene ili otuđene osobne stvari putnika / ostavljene u prijevoznom sredstvu / destinaciji!
– – Agencija nema saznanja o vremenu čekanja na graničnom prijelazu niti je odgovorna za isto, te Vas molimo za razumijevanje.
– – Turistička agencija prilikom organizacije i realizacije putovanja poštuje pravila i propise ”Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prometu” kojim je između ostalog definirano vremensko zaustavljanje na odmorištima, dnevni odmor vozača, kao i maksimalno zauzeće autobusa u danu te Vas molimo na razumijevanje i suradnju!
– Upute i Opšti uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Kupovinom putovanja prihvatate navedene uvjete, stoga Vas molimo da ih pažljivo pročitate.

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.