fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

TRAVNIK – BIHAĆ – ZAGREB – JAJCE (PLITVIČKA JEZERA)

Jajce
već od Na upit
  • Đačke ekskurzije
  • BUS
  • Izlet / Obilazak
  • Pratilac grupe
  • Puni pansion


RASPORED & DETALJI

 

TRAVNIK – BIHAĆ – ZAGREB – JAJCE – NP UNA
NP PLITVIČKA JEZERA
4 dana 3 puna pansiona

 

1.DAN Travnik –NP Una – Bihać
Polazak u jutarnjim satima iz Sarajeva. Zadržavanje u vezirskom gradu Travniku i obilazak njegovih znamenitosti (Plava voda ,Kuća Ive Andrića ,staro gradsko jezgro). Nastavak vožnje prema prema Ključu. Posjeta Nacionalnom park “Una” – Štrbački Buk. Nacionalni park Una prostire se dolinom gornjeg toka rijeke Une, kao i dolinom rijeke Unac, desne pritoke Une sve do rječice Krke na zapadu. Ovo područje predstavlja jedinstvenu prirodnu cjelinu u ovom dijelu Europe. Jedna ili jedina, kako bi u prijevodu bilo značenje imena ove rijeke koja spada među najčistije na svijetu, će vas ostaviti bez daha. Nastavak vožnje prema Bihaću. Smještaj grupe u hotel. Odmor u hotelu, a nakon toga lagana šetnja i obilazak Bihaća,Gradski park,Slapovi na Uni i razgledanje historijske jezgre grada. Večera. Disko. Noćenje.

2. DAN Ostrožac – NP Plitvička jezera
Doručak. Posjeta srednjovjekovnom gradu i zamku Ostrožac na Uni (gradina starijeg željeznog doba, srednjovjekovna tvrđava i turski grad. Tvrđava je smještena na dominantnom uzvišenju iznad lijeve obale rijeke Une i istoimenog naselja). Povratak u hotel. Ručak. Posjeta NP Plitvička jezera – to je najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park. Predstavlja šumovit planinski kraj u kojem se nalazi 16 jezera različite veličine, ispunjenima kristalnom modrozelenom vodom. Jezera dobivaju vodu od brojnih rječica i potoka, a međusobno su spojena kaskadama i slapovima. Oko 19:00 h povratak u hotel . Večera. Disko. Noćenje

3.DAN Zagreb – ZOO vrt –Shopping centar Arena
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet u Zagreb. Obilazak Zagreba i njegovih znamenitosti (Gornj grad, Kaptol, Donji grad,Trg Bana Jelačića,Cvjetni Trg,Park Zrinjevac ,Muzički paviljon…). Ručak u restoranu u Zagrebu potom idemo u posjetu Zoo vrtu Maksimir (jedan od 3 zoološka vrta u Hrvatskoj. Prostire se na površini od 7 hektara, a smješten je u južnom dijelu parka Maksimira. Ima 275 vrsta životinja i 2 225 jedinki sa gotovo svih kontinenata.

Odlazak do shopping centra Arena . Povratak u Bihać(17:30 h). Večera. Disko. Noćenje.

4.DAN Plivska jezera – Jajce
Doručak i check out iz hotela, nastavak putovanja prema Ključu i Jajcu. Odmor na Plivskim jezerima i Ručak na Plivskim Jezerima, potom posjeta starom jezgru grada Jajce: Medvjed kula, Crkva svete Marije-džamija Fethija, Kršlakova i Omer-begova kuća, muzej AVNOJ-a i čuveni vodopad na Plivi. Polazak prema Sarajevu, dolazak u večernjim satima.

 

CIJENA NA UPIT
Plaćanje na rate

 

Aranžman obuhvata:

*Prijevoz autobusom visoke turističke klase (klima, WC, webasto, cafe bar video…)
*Smještaj u Bihaću na bazi punog pansion
*Licencirani pratilac grupe tokom putovanja,
*Ručak na Plivskim Jezerima, ručak u Zagrebu
*Obilazak Travnika, Jajca, Bihaća, Nacionalnog parka Una, kuća Ive Andrića, Ostrožac,Tvrđava u Travniku, Muzej AVNOJ-a, obilazak Zagreba, ZOO vrt u Zagrebu,Plitvička jezera,
*Putničko i zdravstveno osiguranje

Aranžman ne obuhvata:

*Dodatne troškove koji nisu navedeni u programu

Potrebna dokumentacija

*Biometrijski pasoš (sa rokom važenja minimalno 90 dana od dana polaska).

 

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.