fbpx
Zenica: +387 32 245 451 // Sarajevo: +387 33 271 281

TUZLA – BEOGRAD – GRADAČAC

već od Na upit
  • Đačke ekskurzije
  • BUS
  • Hotel
  • Izlet / Obilazak
  • Pratilac grupe


RASPORED & DETALJI

 

Aranžman : 4 dana 3 puna pansiona

 

1.DAN Bijambare – Tuzla – Pannonica
Polazak iz Sarajeva u jutarnjim satima. Vožnja prema zaštićenom prirodnom području Bijambare. Uživanje u prirodnom ambijentu i ulazak u pećinu u pratnji vodiča. Nastavak putovanja prema Tuzli. Dolazak u popodnevnim satima. Smještaj grupe u hotel. Ručak. Odlazak na Panonska jezera i Arheološki park sojeničko-neolitskog naselja. Odlazak u Muzej geološka postavka “Pannonica”. Obilazak ostalih značajnih turističkih atrakcija u Tuzli. Povratak u hotel. Večera. Zabava u hotelu. Noćenje.

2.DAN Beograd – Plovidba Dunavom I Savom
Doručak. Putovanje u Beograd. Obilazak grada i njegovih znamenitosti (Narodna skupština, crkva Svetog Marka, Stari dvor, Andrićev vijenac, Pionirski park, Novi dvor, Trg Nikole Pašića, Terazije, Trg Republike, Knez Mihajlova, Kalemegdan i dr). Zatim slijedi poseban doživljaj kao još jedan od načina da upoznate Beograd – Plovidba Dunavom i Savom uz ručak na brodu. Povratak u Tuzlu. Večera. Zabava u hotelu. Noćenje.

3.DAN ZOO vrt – Modrac – plovidba brodicom po Modracu – Etno selo Avlija
Doručak. Odlazak do ZOO vrata Tuzla nakon toga idemo u posjetu jezeru Modrac I voznju brodicom po jezeru . Odlazak u posjetu Etno selo –Avlija. Etno-avlija predstavlja svojevrstan zavičajni muzej izgrađen pod vedrim nebom s više od 30.000 eksponata. Cjelokupan ambijent odiše bosanskim duhom i podsjeća na vremena naših djedova i nena. Ručak u tom tradicionalnom BH ambijentu. Povratak u hotel. Slobodno poslijepodne za odmor. Večera. Zabava u hotelu. Noćenje.

4. DAN Gradačac – jezero Jelen u Jelahu – Tešanj
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u Gradačac. Ovaj gradić je od velike historijske važnosti za BiH iz njega je Husein Kapetan Gradaščević  vladajući beg u vrijeme turske vladavine…Obilazak grada,posjeta Kuli…Nakon posjete Gradačcu nastavljamo putovanje prema Jelahu i idemo u posjetu jezeru Jelen gdje ćemo iskoristiti priliku za ručak i odmor u prekrasnom ambijetnu ovoga umjetnog jezera. Slijedi kraća posjeta Tešnju koji u svom gradskom jezgru baštini niz kulturno-historijskih spomenika kao što su Gradina, Eminagića konak, sahat kula, džamija Ferhadija. .. U kasnim poslijepodnevnim satima polazak prema Sarajevu.

 

CIJENA NA UPIT
Plaćanje na rate

 

Aranžman obuhvata :

*Prijevoz modernim turističkim autobusom ( TV – video, WC , caffe-bar, klima uređaj )
*Smještaj u višekrevetnim sobama u Tuzli u hotelu 3* ,
*Pratilac grupe i kompletna organizacija putovanja
*Ručak na brodu u Beogradu ,ručak u Etno Avliji i ručak na jezeru Jelen…
*Ulaznice za Bijambare (obilazak pećine), Panonska jezera, Arheološki park, Muzej “Panonica”, ZOO vrt Tuzla, Jelen
*Obilazak Tuzle, Beograda, Gradačca i Tešnja
*Putničko zdravstveno osiguranje

Aranžman ne obuhvata:

*Dodatne troškove koji nisu navedeni u programu

Potrebna dokumentacija

*Biometrijski pasoš

 

Za ovaj aranžman vrijede Opšti uslovi putovanja „BABIĆ-BISSTOURS“ d.o.o. Zenica iz 2008. a koji su usklađeni sa UTA BIH standardima.